Nyt Apple TV med egen app store

Nu kommer Apple med en ny version af deres populære Apple TV – måske allerede til foråret. Den får en del opdateringer, såsom nyt styresystem, app store og ny fjernbetjening.
Apple TV’et får sit eget nye operativsystem som de kalder for tvOS. I denne kommer der også en ny app store, hvor man kan hente nye apps til sit Apple TV. Dette er en kæmpe fordel som nok især er kommet af at chromecast benytter Google Play til at hente apps. Med den nye app store vil der formentlig komme en masse nye apps og der vil nok blive åbnet op for at andre også kan udvikle apps til den. Dette er en god ting, da det har manglet lidt på den gamle udgave at den ikke har haft flere apps.
Fjernbetjeningen er også ny og får en touchpad som man kan navigere med. Den gamle fjernbetjening har været kritiseret for at være for lille, så den meget nemt bliver væk, så det vil mange nok også blive glade for.
Apple’s personlige assistent Siri kommer også med om bord, da man kan spørge Siri om noget på Apple TV’et. Det kunne f.eks. være at finde en bestemt film eller sætte filmen på pause. Desværre kommer Siri ikke med på det danske marked i første omgang.
Endelig vil man også med den nye fjernbetjening kunne spille spil – nok lidt ligesom en Nintendo Wii. Et af de spil der forventes at komme til Apple TV’et er Guitar Hero.

Hardware

Det nye Apple TV vil indeholde følgende:

  • 64-bit A8 processor
  • 32 GB eller 64GB lagerplads
  • 2 GB RAM
  • 10/100Mbps Ethernet
  • WiFi 802.11a/b/g/n/ac
  • 1080p opløsning
  • HDMI

Lagerpladsen vil være enten 32 Gb eller 64 Gb og priserne bliver på henholdsvis 149 og 199 dollars. Dette er omkring henholdsvis 1000 kr. og 1300 kr., så det er en prisstigning i forhold til den gamle model. Netop prisen bliver nok også deres største problem, da du kan få en chromecast der kan stort set det samme for 249 kroner.
For danskere vil det nok også have betydning hvorvidt de store streaming udbydere, såsom DR og TV2 play også hopper med på Apple TV. Hidtil har det kun været Netflix og Viaplay der har været med.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x