Windows 10 S – hvad er det?

Tilbage i maj lancerede Microsoft hele en ny version af Windows 10, kaldet Windows 10 S. Vi kigger på forskellen i forhold til Windows 10 Home her.
Hvis du har brug for en studiecomputer, til blot at medbringe på gymnasiet eller universitetet, kan du overveje en med Windows 10 S i stedet. Det er en ny slankere udgave af Windows 10, der har den begrænsning at du udelukkende kan bruge apps fra Windows Store. Det skal du tænke over, inden du investerer i den, fordi det kan betyde meget for hvilke programmer du kan bruge på computeren.
Windows 10 S er også fuldstændig integreret med Microsofts OneDrive tjeneste, der er deres cloud harddisk hvor du for få kroner hver måned får en harddisk på internettet. Det betyder også at har du Windows 10 S, skal du nok regne med også at have et OneDrive abonnement.

Du skal bruge Edge som browser og Bing som søgemaskine

Du skal også regne med at Windows Edge vil være din standardbrowser i Windows 10 S. Det betyder, at hvis du er vant til at bruge Google Chrome, Internet Explorer eller Firefox i Windows 10, så kan du godt glemme det i Windows S. Google Chrome og Firefox findes nemlig kun som desktop apps, og de er jo ikke understøttet i Windows 10 S.
For at det ikke skulle være nok, skal du også bruge Bing som standardsøgemaskine, så her kan du også godt glemme Google.
Så kunne man måske spekulere på, om Google ikke bare kan lave Google Chrome som en app i Windows Store? Men her er Microsoft lidt udspekulerede, fordi de tillader kun browsere i Windows Store der baserer sig på Edge browseren. Og det gør Google Chrome jo ikke. Og skulle det kunne lade sig gøre at Google Chrome kunne komme i Windows Store, er det ikke i Windows 10 muligt at ændre standardbrowseren væk fra Edge.

Kør Windows 10 S i en virtuel pc

Hvis du bruger en virtuel pc, som for eksempel VirtualBox, så vil du kunne køre Windows 10 S i en virtuel pc. Som en del af MSDN, der er Microsofts uddannelsesnetværk, har de nemlig frigivet Windows 10 S som en ISO fil som du jo så kan installere i en virtuel computer. De har desværre ikke frigivet det bredere end til denne målgruppe, så hvis du ikke har et MSDN abonnement, må du desværre nok vente lidt.

Hvem er målgruppen?

Windows 10 S er en fin skrabet udgave af Windows, til dig der ikke har det store behov. Den lanceres også som en del af den nye Surface Laptop, og her vil den jo være en fin studiecomputer. Ellers vil andre studiecomputere, der indeholder Windows 10 S også være noget billigere i forhold til dem med Windows 10 Home.
Målgruppen for Windows 10 S er nok studerende eller måske arbejdsfolk, der som en del af arbejdet har haft en ekstracomputer til at tage med til møder. Den er til dem der i dag måske ville vælge en Cromebook
Hvis du kommer hjem med en computer med Windows 10 S og fortryder, er der heldigvis gode nyheder. Med Windows 10 S vil man nemlig kunne opgradere til Windows 10 Pro for kun 49 dollars eller cirka 300 kroner. Det er da til at overkomme.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x