USB 4 – Ny version af USB kommer snart

Snart kommer næste generation af USB, kaldet USB 4. Se her hvad vi ved om den nye teknologi indtil videre.

USB er en rigtig vigtig teknologi som vi bruger meget i hverdagen. I september 2019 udgav USB Implementers Forum (USB-IF) specifikationerne til den næste version, som hedder USB 4.

Hastigheden for USB 4 forventes at blive op til 40 Gbps. Det er dobbelt så hurtigt sammenlignet med den nuværende USB teknologi der hedder USB 3.2 Gen 2×2.

Det er også meldt ud at USB 4 porte også vil være kompatible med tidligere versioner af USB. Sådan har det nu også været med de tidligere versioner. Samtidig forventes porten i nogle tilfælde også at være kompatibel med Thunderbolt 3 gear. Det vil dog ikke være obligatorisk for alle USB porte.

Der vil teknisk set være to forskellige USB 4 typer – en på 40 Gbps der kaldes for 3×2 og en på 20 Gbps der kaldes for 2×2.

USB 4 vil også være i stand til at bære strøm gennem kablet. Der kan bæres op til 100 watt gennem kablet, men strømmen justeres automatisk efter enhedens forbrug.

Som udgangspunkt vil det være et Type C USB stik, der vil blive brugt. Det vil sige det er det lille USB stik som du kan se på det øverste billede. Men på mange pc’er vil der nok også komme et Type A USB stik, for at der kan være bagudkompatibilitet med tidligere USB versioner.

USB 4 vil stille og rolig blive bygget ind i enheder i løbet af 2020, og når vi når 2021 vil vi nok begynde at se at det vil være standard.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x