Tag gratis online universitetskurser og styrk dit CV

Det er slut med de dage, hvor du skal møde op hver dag til en forelæsning for at tage en uddannelse. Nu kan du tage universitetskurser hjemmefra. 
En del udenlandske universiteter er nemlig igang med, at gøre deres kurser tilgængelige online. Nogle af disse kurser bliver gratis, som en slags smagsprøve. Andre kommer til at koste – som også en almindelig universitetsuddannelse gør det.
Fremtidens studier kan nemlig godt foregå hjemmefra. De studerende vil kunne se en forelæsning eller holdtime om og om igen – fordi den er online tilgængelig som en video. Forelæsningsnoter og opgaver laves online og man kan også aflevere opgaver online, så de kan blive rettet af instruktorer. Selv eksamener kan foregå online.
Mange af de udenlandske universiteter er allerede nået langt med denne udvikling. Sådan er det desværre ikke med de offentlige universiteter herhjemme, hvor digital undervisning stadig er langt bagud i forhold til udlandet. Dette har DTU forstået, og de er allerede nu igang med at tænke i nye baner, så de kan tilpasse den nye virkelighed. Spørgsmålet er nu hvornår Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet følger efter.
Alle eksamener er som udgangspunkt digitale på de danske universiteter – og en del af undervisningsmaterialet lægges også online på forskellige platforme, som f.eks. blackboard. Men vi mangler at få lagt videoer med forelæsningerne ud, så de studerende kan se en forelæsning flere gange derhjemme. E-bøger kunne også godt blive meget mere udbredt.

Gratis online kurser

Heldigvis findes der masser af udenlandske kurser, som du gratis kan tage online. Når du er færdig med kurset modtager du et certifikat, du kan printe ud og gemme sammen med dine andre eksamensbeviser.

Coursera

Coursera er en af de store platforme hvor en del universiteter udbyder deres kurser. Kurserne udbydes af en lang række universiteter verden over. Hvis et kursus ikke kører lige nu, kan du skrive dig op til det. Så får du besked, når det kører igen. Kurserne er gratis og du får et certifikat når du er færdig.

Udacity

Udacity er en af de andre platforme, der udbyder gratis kurser. Her ses nok især IT-relevante kurser, så det er ikke her du skal gå hen hvis du skal have et kursus til Jura eller økonomi.

edX

edX er en platform, hvor der også findes en del gratis kurser, f.eks. fra Harvard University. Det er også koblet sammen med LinkedIn, så dine kursusbeviser kan komme direkte herind. Som sagt er de fleste kurser gratis, men nogle gange koster det lidt at få tilsendt et underskrevet certifikat.

Open Yale Courses

Open Yale Courses er online kurser fra Yale University. En del af dem er gratis.

ALISON

ALISON er også et sted med mange gode kurser. Du får også et certifikat når du har gennemført kurset.

MIT OpenCourseWare

MIT OpenCourseWare leverer også en masse gratis kurser, inden for en masse fag.
Dette var de mere seriøse steder, hvor du kan tage online kurser. Du kan jo så tage kurser mens du har et fuldtidsjob, eller et andet studie. Det er vigtig at du sætter dig godt ind i det studie du vil tilmelde dig, for at vide hvor mange timer det kræver, om du får et certifikat og om det koster noget.
Så mens vi venter på universiteterne i Danmark, kan vi jo så begynde på disse kurser 🙂

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x