SEO tip til alle WordPress brugere: Attachment urls

Bruger du WordPress, og anvender du billeder i dine indlæg, så har du sandsynligvis et SEO-problem.
Problemet består i, at WordPress som standard altid opretter en ny url til alle billeder, som du uploader og indsætter i dine indlæg.
På denne url, vil kun det billede du har brugt blive vist sammen med navnet på billedet som overskrift. Det kan være lidt svært at forklare, så lad os i stedet taget et eksempel:

Attachment urls eksempel

Lad os sige, at du laver et indlæg, der får følgende url:
minblog.dk/mit-indlaeg
I dette indlæg indsætter du et billede, som WordPress automatisk knytter til indlægget.
Det betyder, at der nu vil blive dannet en url til dette indlæg, hvorpå billedet vil blive vist. Url´en er typisk den samme som dit indlæg, dog med billedets navn sat på til sidst.
Lad os f.eks. sige, at det billede der indsættes i indlægget hedder ”billede”, så vil du få en url med dit billede på der hedder:
minblog.dk/mit-indlaeg/billede
Siden med denne url vil have navnet på billedet som titel, men siden vil ikke have f.eks. en meta-beskrivelse eller nogen form for brødtekst.
Du har altså nu to url´s, men hvor den ene har dit indhold + billede og den anden kun har billedet:
minblog.dk/mit-indlaeg
minblog.dk/mit-indlaeg/billede
Hvad tror du Google synes om dette? Prøv selv på din egen WordPress blog – har du også en masse sider kun med et billede på?!

SEO og attachment urls

For Google giver det ikke mening, at du har to næsten identiske URL´s, hvoraf en af dem kun har et billede som indhold. Hvis du tilmed har navngivet billede som dit indlæg, vil du også have to sider med den samme titel, men med forskelligt indhold.
For Google er dette tyndt indhold, og det forvirre mere end det gavner. Er dine titler desuden ens på dine to sider, så kan Google tilmed blive i tvivl om, hvilken en af siderne de så skal vise i deres søgeresultater.
Det bedste du kan gøre for at undgå denne problematik er at sørge for, at Google aldrig finder disse billede urls´s, på engelsk kaldet ”attachment urls”.

Redirect til indlægssiden

Den nemmeste måde at undgå disse attachment urls er ved at redirecte dem til det indlæg, som billedet oprindeligt blev uploadet til.
Hvis du bruger SEO-plugginet fra Yoast, kan du gøre dette ret nemt ved blot at gå ind under ”Avanceret” og derefter vælge fanen ”Permanente links”.
Herinde kan du under ”Viderestil URL for vedhæftede filer til URL for forældreindlægget.” vælge at redirecte dine billede urls som vist nedenfor:

Hvis du ikke har ”Avanceret” menupunktet, er det fordi du først skal slå avanceret SEO til i Yoast pluginnet.
Når du har slået denne redirect-funktionen til, vil dine billede urls redirecte til dine oprindelige indlæg, og du undgår nu at Google finder tynde sider, kun med billeder som indhold, på din blog.
Vil du gerne lære mere om SEO og SEO i WordPress, så kan SEO kurset på NemProgrammering.dk anbefales. Her lærer du om SEO via videoundervisning, og du kan således taget kurset hvor du vil og hvornår du vil.

0 0 votes
Article Rating
Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Stegemüller
4 år siden

Rigtig godt tip. Tak for det.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x