Sådan skjuler du nummer når du ringer

Der kan være mange grunde til at dit nummer er skjult, når du ringer til andre. Her får du en guide til hvordan du får din mobil til at skjule nummeret. 
En af årsagerne til at du gerne vil skjule nummeret, kan være fordi den person du ringer til ikke tager telefonen, når han kan se det er dig der ringer. Her kan det måske virke at ringe fra et skjult nummer, så han der tager telefonen. Det kan også være at du bare ikke vil have, at dem du ringer til kender dit nummer.
Her bør det også nævnes, at mange har det princip at de slet ikke tager telefonen når der er nogen der ringer med skjult nummer. Det gør jeg for eksempel ikke, fordi jeg har lidt den holdning, at hvis man ringer må man enten give sig til kende ved at vise sit nummer, eller indtale en besked på min telefonsvarer. Så jeg ville derfor ikke tage telefonen, hvis det var et skjult nummer der ringede.

Sådan skjuler du nummeret på iPhone

Når du skal ringe med skjult nummer, kan du vælge om du kun vil skjule nummeret en enkelt gang eller om du vil gøre det fast. Hvis du kun vil skjule nummeret en enkelt gang, trykker du bare #31# foran nummeret, så skjule det gerne blive vist som skjult nummer. Prøv det.
Hvis du skal gøre det fast, så går du ind i indstillingerne for din iPhone. Her trykker du på “Telefon” og herefter “Vis mit nummer”. Her deaktiverer du så indstillingen “Vis mit nummer”, hvorefter det gerne skulle blive skjult.

Sådan skjuler du nummeret på Android

Hvis der er tale om en Android telefon, og du gerne kun vil skjule nummeret en enkelt gang, virker det også at taste #31# foran telefonnummeret inden du ringer. Det gøres altså på samme måde både til iPhone og Android telefoner.
Vil du gøre det fast, går du ind på din Android telefons indstillinger. Her trykker du så “Opkald”, så “Yderligere indstillinger” og “Opkalds-ID”. Her trykker du så på “Vis mit nummer” og vælger “Skjul mit nummer”.
Du vil til enhver tid kunne vise nummeret igen, ved at gå ind samme sted og slå det fra igen.

Andre måder at skjule nummeret

En anden måde at skjule nummeret på, er at bruge en app til at ringe med. En mulighed er her Google Hangouts, der er en app du kan ringe med, men hvor du ikke behøver bruge dit eget nummer. Det er en gratis app du her kan downloade til Android og her til iPhone.
Når du har installeret app’en skal du logge ind med en Google konto, som jeg gætter du i forvejen har til mange af Google’s andre tjenester.
Herefter starter du et nyt opkald, ved at klikke på det grønne telefonrør i app’en. Der kommer så en grøn + knap, som du skal trykke på.
Så indtaster du det telefonnummer du gerne vil ringe til og trykker på “Call” for at ringe op. Da det er et telefonnummer du har indtastet, bliver dette omdirigeret. Og i stedet for at vise dit telefonnummer vises der et 10-cifret standard telefonnummer.
Bemærk at Hangouts er gratis, og koster derfor ikke penge at bruge.
Det var lidt forskellige tips til hvordan du kan skjule dit telefonnummer når du ringer. Hvis du har nogle spørgsmål, må du meget gerne skrive en kommentar nedenunder.
 

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x