Sådan frigives nye domæneendelser

Snart frigives der to nye domæneendelser – .APP og .DEV. Begge henvender sig til udviklere. I denne artikel kan du læse om de forskellige trin en domæneendelse skal igennem.
Det er altid spændende når nye domæneendelser frigives. Det giver mulighed for at få nogle af de domænenavne, du ellers ikke kan få, fordi de er optaget. Den 8. maj frigives to nye såkaldte gTLD, der er domæneendelser.
De nye gTLD heder .APP og .DEV og de udbydes begge af Google. Google har nemlig købt domæneendelsen af ICANN, som er dem der administrerer domæner i verden. Prisen for .APP domænet skulle efter sigende være 25 millioner dollars.

Sunrise

Når domænet er købt gennemgår det forskellige trin. Det første er Sunrise og det er en periode, hvor det kun er varemærkeindehavere, og andre parter der kan have juridisk interesse i domæner, som kan registrere et domæne.

Landrush

Herefter går domænet ind i den periode der kaldes for Landrush. Hvem der kan købe domænerne her, afhænger meget fra domæne til domæne. Men der er igen tale om meget restriktive regler for registrering af domænet.

Early access

Early access er en periode hvor alle kan registrere, men det er dyrt at købe et domæne. Et domæne kan for eksempel koste 3500 dollars at købe.

General availability

Nær domæneendelsen får status General availability udbydes domænet til alle og til en pris på markedsvilkår, dvs. en helt almindelig pris for et domæne.
Det var lidt om de forskellige status’er et nyt gTLD gennemlever. Du er velkommen til at stille spørgsmål nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x