Google lancerer .app – domæne med sikkerhed indbygget

Google lancerer .app – domæne med sikkerhed indbygget

Nu frigiver Google et af deres gTLD domæneenelser. Der er tale om .app som er det perfekte domæne til at promovere dine apps.
Hvis du udvikler apps, kan du overveje at købe et af de nye .app domæner fra Google. Google har nemlig netop frigivet .app, som er en gTLD du kan bruge til at promovere dine apps.
En af de bemærkelsesværdige krav til .app hjemmesider, er at HTTPS skal være aktiveret. Du kan altså ikke lave en HTTP hjemmeside på et .app domæne. Formålet er at hjemmesiderne skal have indbygget sikkerhed, når du skal promovere apps.
Indtil videre har .app domænet statusen Early Access Program, hvor du skal betale lidt mere for at få et domæne, end du skal senere. Den 8. maj går status ind i General Availability, hvor domænerne tilbydes til normalpris. Der er god grund til at vente, fordi prisen under Early Access Program er omkring 3500 dollars for et domæne.
Google har betalt 25 millioner dollars, for de eksklusive rettigheder til .app domænet. Prisen for et domæne ventes at lande på omkring 20 dollars eller omkring 125 kroner pr. år. På udsalg ventes Google dog at sælge det helt ned til 10 dollars eller 60 kroner. Lige nu synes den billigste pris af være 1&1 der sælger et .app domæne til 12,18 dollars.
Snart bliver domænet .dev også frigivet fra Google, og det ventes også at blive meget attraktiv for udviklere. General availability for .dev er også den 8. maj.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv et svar

%d bloggers like this: