Sådan flytter du din hjemmeside til Unoeuro

I denne lille guide vil jeg vise dig hvordan du let skifter webhotel fra en anden udbyder til Unoeuro, ved hjælp af Unoeuro’s FTP støvsuger. 
Hvis du har brug for at skifte webhotel udbyder, kan jeg varmt anbefale Unoeuro. De er billige, hurtige, stabile og har en god support. Du kan også læse en anmeldelse af dem her.

Overfør filerne

Det smarte ved Unoeuro er, at her behøver du ikke et FTP program til at overføre filerne fra dit gamle webhotel. Unoeuro har nemlig en FTP støvsuger der kan gøre hele arbejdet. Du logger bare ind på dit nye Unoeuro webhotel, som du kan købe her. Så klikker du på “File Manager” i menuen til venstre. Hvis du så trykker på “Importer fra FTP”, så kommer du hen til FTP støvsugeren.

Her udfylder du så bare FTP oplysningerne fra din gamle udbyder. De informationer kan du få hos dem, hvis du ikke allerede har dem. Når du har udfyldt dem trykker du så bare på knappen “Importer fra FTP”.
Herefter går Unoeuro igang med at overføre filerne fra dit gamle webhotel. Det kan altså godt tage en del tid, så tag en kop kaffe imens 🙂

Efter en del tid (ca. 10-15 minutter) får du så en besked om at filerne er overført.

Nemmere kan det altså ikke gøres.

Overfør MySQL databasen

Unoeuro har også en MySQL støvsuger, hvor du kan suge tabellerne fra MySQL databasen på din gamle udbyder hen til Unoeuro. Den ligger under MySQL i menuen til venstre hos Unoeuro. Nede i bunden udfylder du så bare informationerne og klikker på “Importer ekstern MySQL database”.

Og vupti så er den også importeret. Det sidste du skal gøre, er at redigere i konfigurationsfilen på din hjemmeside, så den nu peger på den nye MySQL database. Hvis det er en WordPress hjemmeside, er det i den fil der hedder wp-config.php hvor du skal rette til de nye informationer.

Overfør mails

Hvis du vil overføre dine mails fra den gamle udbyder til den nye, findes der flere forskellige metoder. Som regel er det en IMAP server man har sine mails liggende på, og det bliver det også ved Unoeuro. Derfor kan du bruge Mozilla Thunderbird til at overføre mails fra din gamle webhotel udbyder til Unoeuro. Dette har jeg skrevet mere om her.
Hvis det er en POP3 server du har dine mails liggende på, så hentes de jo ned i dit mailprogram hvor du så har dem liggende.
Det er altså meget nemt at flytte din hjemmeside til Unoeuro, uden at skulle have fat i FTP programmer eller noget. Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive dem i en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
6 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Mikkel Hansen
4 år siden

Hej Andreas,
Jeg har selv brugt UnoEuro en del, men jeg har faktisk aldrig været klar over at de havde en funktion til overførelse af filer via FTP – helt genialt!
Jeg har altid blot downloadet alt lokalt og så uploadet dem igen hos UnoEuro.
Det må prøves næste gang – tak for tippet! 🙂
Venlig hilsen Mikkel

Mikkel Hansen
4 år siden

Hej Andreas,
Ja bestemt, forbindelsen/hastigheden kan vist heller ikke blive meget bedre end når det er mellem to servere. 🙂

Grovkøkkenet.dk
4 år siden

Jeg har selv gjort brug af det, og det virker bare perfekt

Karen
Karen
4 år siden

Hej. Jeg har købt et domæne.info og anvender Unoeuro.
Jeg har tidligere haft One.com med et domæne.com. Jeg fik ikke fornyet mens tid var.
Jeg har en udmærket Weebly hjemmeside, som jeg har brugt meget tid på.
Den Weebly hjemmeside vil jeg gerne have tilknyttet mit nye webhotel og og nu domæne domæne.info.
Hvad gør jeg, når jeg ikke længere ejer det gamle domæne.com?

René
René
2 år siden

hvordan flytter jeg en hel wordpress site til dem

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x