Sådan fjernes PremierOpinion Survey Adware

PremierOpinion er adware hvor et popup vindue med en undersøgelse kommer frem. I denne artikel kan du se hvordan denne fjernes. 
Et eksempel er dete vindue med titlen “Webbaseret demografisk spørgeskemaundersøgelse”, hvor man opfordres til at deltage i undersøgelsen. I bunden af vinduet tilbydes man et link, hvor man kan opsige medlemsskabet – selvom man aldrig selv har tilmeldt sig.
PremierOpinion
Deltag ikke i undersøgelsen og klik ikke på linket. Man skal aldrig deltage i adware. De skal fjernes.
Programmet bliver ofte installeret sammen med nogle apps eller andet software – eller som et browserplugin. Det dukker også nogle gange op som en popup på nogle internetsider. Dette adware er altså nogle gange bundled til andre programmer.
Ofte har der under installationen været skrevet med småt at dette blev installeret og måske har der også været et krydsfelt, hvor man accepterer dette. Men programmet udnytter den svaghed, at de fleste ikke læser hvad de installerer grundigt nok.
Det klassificeres som adware, fordi det er installeret uønsket af brugeren og fordi det belaster din computer og din browsers performance. Herudover viser det også uønskede reklamer og registrerer din browser aktivitet. Der registreres bl.a.:

  • Din IP-adresse
  • De websider du besøger
  • Hvad du søger i Google
  • Hvilke videoer du ser
  • Hvilke ting du køber i e-shops
  • Hvad du indtaster i formularer
  • Hvad du downloader
  • Din computers software og hardware

Oplysningerne er personfølsomme og kan potentielt føre til identitetstyveri.

Sådan fjerner du PremierOpinion

Det er meget simpelt at fjerne PremierOpinion, fordi du afinstallerer det faktisk bare. I windows går du i dit kontrolpanel og vælger Tilføj/fjern programmer og finder så PremierOpinion og vælger “Afinstaller”.
I Mac åbner du Finder og mappen “Applications”, hvorefter du finder PremierOpinion og trækker den over i papirkurven.
Hvis den findes i din browser, skal du ind og fjerne den add-on (internet explorer) eller extensions (google chrome) fra dine indstillinger.
Har du flere problemer med PremierOpinion er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x