Så nemt at det at få SSL på sin WordPress hjemmeside!

Dette gæsteindlæg er skrevet af Thomas Mørch Iversen der blandt andet står bag hjemmesiden Nemprogrammering.dk. Her vil han fortælle hvor let det er at få tilknyttet SSL til din hjemmeside. 
Har du overvejet at få SSL på din WordPress hjemmeside? Måske opgav du ret hurtigt efter at have læst om, hvordan man gør det, da det for mange godt kan lyde som en meget stor teknisk og dyr udfordring.
Kigger man på teknologien SSL, så er det først inden for de seneste 1-2 år, at hjemmesider og webshops for alvor er begyndt at implementere det. Google har længe været fortaler for udbredelsen af SSL og de startede faktisk allerede i 2014 med at melde ud, at de fremover ville give sider med SSL et lille ranking-boost i deres søgemaskine.
Her i 2016 har Google så taget endnu et skridt mod at få alle hjemmesider og webshops til at skifte over til SSL. Det gør de ved at gøre det endnu mere tydeligt for brugerne, når de besøger en side, som ikke er SSL sikret. Helt konkret, så vil de fra 2017 give en lille advarsel i Chrome browserens adresselinjen, hvis en bruger anvender en ikke SSL-sikret side til at indtaste data såsom kodeord, e-mails eller betalingsoplysninger.
Grundene er derfor efterhånden mange for få implementeret SSL på sin hjemmeside, og du kan således snart ikke udskyde det ret meget længere.
Heldigvis er det inden for de seneste 6 måneder blevet rigtig nemt at få SSL på sin hjemmeside, og det kan vi takke Lets Encrypt for!

SSL med Lets Encrypt

Med Lets Encrypt kan du helt gratis få udstedet SSL certifikater til din hjemmeside. Certifikaterne kan bruges på servere med flere hjemmesider/domæner på, og derfor har mange danske webhoteller allerede installeret certifikater fra Lets Encrypt på deres servere, så deres brugere nemt kan få SSL på deres sider.
Helt konkret, så betyder det for dig, at du med stor sandsynlighed allerede har mulighed for at få et gratis SSL certifikat på din hjemmeside.
Blandt webhoteludbyderne som tilbyder gratis SSL er One.com, Surftown, cHosting og mange flere (se komplet liste her).
Alt hvad du skal gøre, er at kontakte din webhoteludbyder og spørge om du kan få gratis SSL. Sandsynligheden for at du kan, er ret stor, da selv de helt billige webhoteller på det danske marked også tilbyde det til deres kunder.
Nu har du fået dig et gratis SSL certifikat – men hvordan installeres og bruges det egentlig på din side?

Et plugin der klarer det hele for dig!

Det som de fleste synes er det sværeste, er at omdanne ens hjemmeside til SSL, da det blandt andet omfatter en grundlæggende omdannelse af alle url´er fra http til https – noget som de fleste er ret bange for at pille for meget i!
Heldigvis findes der et genialt plugin til WordPress, som klarer det hele for dig. Alt hvad du skal gøre er at installere pluginnet og aktivere SSL på din side via pluginnet. Herefter vil din side kun kunne tilgås via https, og alle dine links og billeder på sider samt indlæg vil også være omdannet til https.
Pluginnet hedder Really Simple SSL, og kan varmt anbefales.
Og så nemt er det faktisk!

  1. Få dig et gratis certifikat fra Lets Encrypt via din webhoteludbyder.
  2. Installer plugin og aktiver SSL.
0 0 votes
Article Rating

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x