Priskrig på el-biler igang – Volkswagen sænker priserne

For nyligt sænkede Tesla deres priser markant, og nu ser det ud til at Volkswagen følger efter og også begynder at sænke priserne. En priskrig er igang.

For nylig satte Elon Musk gang i en priskrig på el-bilmarkedet, da priserne på Tesla blev sænket markant. Først sænkede de priserne med 100.000 kroner, og efterfølgende sænkede de priserne på Tesla Model 3, så den billigste kunne fås fra 329.990 kroner. Senere hørte vi også om mulige sænkede priser på de dyrere modeller.

Teslas lavere priser har sendt en chokbølge gennem el-bilmarkedet. Brugtbilsforhandlerne og de nuværende ejere af Tesla oplever at deres biler mister markant værdi fra den ene dag til den anden. Der spås om store prisfald generelt på el-biler fremover – også på andre mærker.

Det begynder vi måske at se nu. I hvert fald forlyder det nu at Volkswagen vil lancere den opdaterede udgave af ID.3 til en billigere pris. Den vil angivelig komme til salg for kun 40.000 euro, hvilket er en pris der er 3.000 euro lavere end den nuværende pris, svarende til et prisfald på 7%.

I Danmark koster en ID.3 nu fra 329.995 kroner, og det vil svare til at den bliver sat til salg for omkring 307.000 kroner. Dermed vil ID.3 igen blive billigere end en Tesla Model 3.

Der er nok ingen tvivl om at specielt Volkswagen føler sig truet af Tesla. I år 2022 var det Volkswagen der solgte flest el-biler i Danmark, men efter Tesla-rabatten så vi at det var Tesla der blev den mest solgte el-bil i februar 2023. Denne prissænkelse er næppe den sidste vi kommer til at se.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x