Nu koster det penge at hæve i automaten

Flere forbrugere har bemærket at det nu koster 30-40 kroner i gebyr at hæve penge i bankautomaten. Læs her hvorfor.

Har du bemærket at pengeautomaten i din by har ændret sig? Så skal du læse godt efter, om der er et gebyr for at hæve penge i automaten. Mange banker er nemlig begyndt at sælge deres hæveautomater til eksterne firmaer, som så tager dyre gebyrer for at du kan hæve dine penge.

Forklaringen fra bankerne er at det ikke længere kan betale sig at drive pengeautomaterne. De firmaer de sælger til har ikke nødvendigvis en aftale med NETS. Det betyder, at hvis du hæver penge med dit VISAdankort, så er det VISA-kortet du hæver penge med. Og det kan koste dyrt i gebyr.

Mange beretter om at gebyret er omkring 30-40 kroner. Det er langt højere end det lille gebyr nogle banker generelt tager for at du hæver penge.

Det betyder også du skal tænke dig godt om, inden du går ned i automaten og hæver 100 kroner. Fordi du risikerer at skulle betale et gebyr der er næsten lige så stort som det du hæver.

Det er firmaerne Loomis og Euronet der har overtaget mange af hæveautomaterne. Finans Danmark, der er bankernes brancheorganisation, skønner at cirka 10% af hæveautomaterne er solgt fra. Det svarer til omkring 200 automater i Danmark.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Stegemüller
1 år siden

Hvordan får man så efterhånden fat i kontanter? Jeg er så gammeldags, at jeg foretrækker kontanter, da jeg har bedst styr på min økonomi på den måde. Man kan selvfølgelig ‘hæve over’ i en dagligvarebutik, men det er jo kun et spørgsmål om tid hvor længe de så har kontanter, når man ikke kan hæve i banken. Jeg synes, det er noget mærkeligt noget.

HENNING OLESEN
HENNING OLESEN
1 år siden

rent ud sagt noget svineri,hvad fanden er meningen???

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x