Njord Law Firm sender nu også advokatbreve til Norge

I de seneste år har tusindvis af danskere modtaget advokatbreve med påstande om piratkopiering fra advokatfirmaerne Njord Law Firm og Opus Law. Nu er Njord Law Firm også begyndt at sende breve til Norge. 

Vi har tidligere skrevet om hvordan nogle advokatfirmaer i Danmark udsender breve til danskere, hvor de påstår de har downloadet en film ulovligt og beder dem om at betale tusindvis af kroner, for ellers trækker de dem i retten. Mange danskere har berettet om at de aldrig har set disse film, og de føler sig truet af disse advokatfirmaer. Nogle har endda kunnet dokumentere at de slet ikke har været hjemme på det pågældende tidspunkt.

Nu er turen så kommet til Norge hvor nogle kan berette om at Njord Law Firm også sender breve til nordmænd. Den 38-årige Adam Dean Ahlquist fik f.eks. et brev om at han skulle have set en ulovlig film, og de kræver at han betaler 2700 kroner. Ligesom i Danmark siger Njord Law Firm at de har dokumentation for IP adressens anvendelse til ulovlige formål, efter at have fået oplysningerne udleveret fra udbyderen.

Det vil overraske meg om dette er lovlig. Jeg oppfatter det som trusler og et svindelforsøk. Man spiller på frykten til folk“, siger Adam Ahlquist.

Forbrugerrådet i Norge modtager for tiden også en del henvendelser fra nordmænd, der ligesom Adam har modtaget disse breve. De mener der er tale om trusselsbreve, og at rettighedsindehaverne hellere skulle bruge pengene på at promovere lovlige tjenester. Forbrugerrådet vil også se nærmere på om der er sket et brud på den norske markedsføringslov.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x