NemID 2.0 – det ved vi om det kommende NemID

Om nogle år får Danmark et nyt NemID, der skal lade os logge ind på det offentlige og i vores bank. Nogle aftaler er faldet på plads, og dem kigger vi lige på her.
NemID revolutionerede Danmark, da det gjorde det muligt at kunne underskrive noget digitalt og tilgå digitale systemer på en sikker måde. Sidenhen har alle fået eBoks og stort set alt kontakt med det offentlige foregår med NemID. Den første version af NemID – NemID 1.0 – har været et papkort der både kunne logge ind på det offentlige og i din netbank.
Papkortet bliver formentlig kasseret, når det næste NemID 2.0 kommer. Der er nemlig en efterspørgsel efter at kunne transportere sit NemID i flere af sine enheder, f.eks. i sin mobiltelefon. Vi vil derfor formentlig kunne opbevare vores NemID på vores mobiltelefon med den næste version. NemID’et vil så blive beskyttet af f.eks. fingeraftryksteknologi der i dag f.eks. er implementeret i alle iPhones.
Med NemID 2.0 har Digitaliseringsstyrelsen (det offentlige) igen indgået en aftale med Finansrådet (bankerne), hvilket betyder at det er temmelig sikkert at næste version af NemID igen kommer til både at kunne logge ind på det offentlige og på netbanken.
Man forventer også at NemID 2.0 kommer til at blive brugt af flere partnere, end kun det offentlige og bankerne. Det betyder at vi nok også vil se at NemID f.eks. kan bruges af netbutikker. De vil så skulle betale for brugen, og her er det stadig uvist hvilken gulerod for netbutikkerne der skal få dem til det.
Et ønske fra virksomhederne har været at det skal bliver mindre kompliceret at bruge dem. Derfor vil vi nok forvente, at det nye NemID vil blive udviklet så medarbejderen med sit private NemID kan logge ind på virksomhedens vegne – selvfølgelig efter at virksomheden har givet adgang. Det giver mulighed for at virksomheden slipper for mange forskellige NemID og at det derved bliver mere enkelt.
Man forventer at det nye NemID 2.0 kommer til at blive taget i brug fra 2019.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x