Meebox vs. Unoeuro – hvad skal jeg vælge?

Hvis du skal starte en ny hjemmeside, står du overfor valget med hvilket webhotel du skal vælge. Der findes mange ude på markedet og nogle er markant bedre end andre. Her sætter jeg fokus på to største udbydere af webhoteller i Danmark – Unoeuro og Meebox. Vi sammenligner lidt hvad forskellene er og hvad henholdsvis fordele og ulemper er. 
Der er mange faktorer man kan tage med i sin overvejelse mht. hvilket webhotel man skal vælge. Her nævner jeg nogle af de faktorer som jeg sætter pris på.

Pris

Den faktor de fleste tænker på er sikkert prisen. Den er helt sikkert også vigtigt. Prisen for et webhotel kan variere lige fra 9 kr. pr. måned til flere hundrede kroner pr. måned.
Både Meebox og Unoeuro har rigtig gode priser. Det billigste webhotel fra Meebox starter fra 9 kr. pr. måned, mens det tilsvarende fra Unoeuro starter fra 9,30 kr. pr. måned. Prisen for webhotellet fra Meebox stiger ganske vist til 10 kr. året efter, men dette er en ubetydelig prisforskel.

Hastighed

Den måske allervigtigste faktor er hastigheden på serveren. Dette har betydning for hvor hurtig dit website vil blive. For Google er hastighed for et website meget vigtigt, så søgemaskineoptimering afhænger meget af hastigheden.
Det er dog vigtigt at huske at det er langt fra altid serverens skyld at din hjemmeside er langsom. Det kan skyldes mange andre ting, som dårlig programmering, ikke anvendelse af cache, store og ikke-komprimerede billeder m.m. Hvis du kører WordPress, kan du her læse en guide til hvordan du optimerer hastigheden på dit WordPress site.
Både Meebox og Unoeuro har meget hurtige webhoteller og de giver sjældent anledning til at din hjemmeside er langsomt. Det handler meget om at have optimeret ens servere og det har de begge to.

Plads

Hvor meget plads du har på dit webhotel har selvfølgelig også betydning. Men medmindre din webside er meget stor, har det sjældent betydning. Undersøg hvor meget plads dit webhotel får.
Hos Meebox får du hele 10 Gb med i dit webhotel, mens du hos Unoeuro får 5 Gb. Det er rigeligt til de fleste websider.

Trafik

Det er også vigtig at du undersøger hvor meget trafik der er tilgængelig på dit webhotel og om den er begrænset. Dette er måske det vigtigste område, fordi hvis der er en begrænsning på din trafik, kan det være du går glip af besøg og dermed salg.
Hos Meebox får du 100 Gb trafik pr. måned, hvilket er rigelig til de fleste websider. Hos Unoeuro er der ganske vist ubegrænset trafik, men der er alligevel en begrænsning på hvor mange forespørgsler der kan være på serveren ad gangen. Så både Meebox og Unoeuro har deres begrænsninger på dette område. Til mindre websider er dette ofte nok og er det ikke kan du tilkøbe mere.

Backup

Det er meget forskelligt hvorvidt der bliver taget backup af din hjemmeside – og hvor ofte. Det er vigtigt at tænke på dette, fordi hvis de ikke gør det, bør du gøre det. Hvis din webside f.eks. bliver hacket, hvilket sagtens kan ske, kan din webside kun gendannes hvis der eksisterer en backup.
Undersøg om der bliver taget backup af webhotellet og hvor ofte. Undersøg både om der bliver taget backup af FTP-serveren og MySQL-serveren.
Både Meebox og Unoeuro tager løbende backup, så her er din webside sikret.

Support

Af og til er det vigtigt at kunne få support. Det bedste er naturligvis support på et sprog du kan forstå – og helst så hurtigt som muligt. Nogle webhoteller besvarer kun support en gang ugentligt mens andre har 24 timers support.
Både Meebox og Unoeuro har en dansk og hurtig support.

Lokalitet

Undersøg også hvor serveren findes henne – altså hvilket land. Det har meget at sige for hastigheden hvorhenne den findes henne. Og hvis du f.eks. skal have et engelsk site til USA kan det måske være mere relevant at finde en amerikansk webserver, som f.eks. GoDaddy.
Meebox og Unoeuro har deres servere placeret i Danmark, så dette er rigtig godt til danske websites. Det er dog vigtig at understrege at de virker også rigtig godt til amerikanske sites, så det er ikke nødvendigvis altid vigtigt at finde et amerikansk webhotel.

Oppetid

Det er også vigtig at undersøge serverens oppetid, dvs. hvor mange procent af driftstiden som serveren ikke er nede. Du har ikke råd til at serveren er ofte nede, så en oppetid på over 99% er vigtig.
Meebox og Unoeuro har stort set aldrig nedbrud og over 99% oppetid.

Antal domæner

Endelig er der meget forskel på selve produktet. Nogle tillader at du tilknytter mere end ét domæne til webhotellet, mens andre kun tillader ét domæne. Dette er jo en væsentlig forskel, hvis du i fremtiden skal have mere end en hjemmeside. Kan du kun tilknytte ét domæne er du jo så tvunget til at købe et webhotel mere, hvilket gør løsningen dyrere.
Til Meebox får du mulighed for at tilknytte 1 domæne til dit webhotel, mens du hos Unoeuro kan tilknytte et ubegrænset antal domæner. Du kan dog sagtens opgradere et Meebox webhotel til at understøtte flere domæner.

Subdomæner

Hvis du vil lancere flere hjemmesider i fremtiden kan du med fordel bruge et subdomæne til dit domæne. Derfor er det vigtigt at undersøge om du med dit webhotel får mulighed for subdomæner med i pakken og hvor mange. Og om du evt. skal betale for at få oprettet et subdomæne.
Hos Meebox kan du oprette op til 50 subdomæner til dit webhotel, mens du hos Unoeuro kan oprette ubegrænset mange subdomæner

Mailadresser

Har du brug for en tilknyttet mailadresse til dit domæne, er det også vigtigt at undersøge dette. Igen her er der forskel på om det hører med og hvor mange der hører med.
Hos Meebox kan du oprette uendeligt mange e-mailadresser – også af de tilknyttede ekstra domæner. Hos Unoeuro kan du også dette – men ikke for dine tilknyttede domæner.

1-klikindstallering

Mange webhoteller tilbyder 1-klikindstallering, altså hvor du f.eks. kan installere WordPress med ét klik. Dette er rigtig smart og rigtig nemt – og du kommer hurtig igang.
Både Meebox og Unoeuro tilbyder 1-klikindstallering så du kommer nemt igang.

Brugervenlighed

Brugervenlighed af systemet er også vigtig at undersøge. Hvor let er det at oprette nye mailadresser og nye subdomæner? Hvor let er det at uploade filer til dit webhotel? Alle disse ting er også vigtig at overveje.
Både Meebox og Unoeuro er nemt at finde ud af, men jeg tror Unoeuro er nemmest for begyndere. Hos Meebox foregår administrationen nemlig i cPanel der godt kan være avanceret for nogle.
Jeg håber dette gav dig en introduktion til hvad du skal overveje, når du skal have nyt webhotel. Jeg anvender selv både Unoeuro og Meebox og kan varmt anbefale begge. De er professionelle webhoteludbydere, de er billige, de har god support og hurtige webhoteller.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x