Lumia mobil – er den pengene værd?

Microsoft Lumia – det gamle Nokia – sælges til kun en brøkdel af prisen på en tilsvarende iPhone eller Samsung phone. Men er den virkelig pengene værd? 
For en pris på kun omkring 1000 kroner, kan du ofte få en Microsoft Lumia, som teknisk set svarer til en iPhone eller Samsung phone til flere tusinde kroner. Den har en udemærket processor og et okay kamera.
Problemet med Microsoft Lumia er da heller ikke dens tekniske indhold. Mobiltelefonen kører udemærket, selvom kameraet har problemer med at være flere sekunder om at tage et billede. Ellers kører Lumia med en udemærket hastighed og kan fint ringe, skrive, gå på internettet og de mest basale ting.
Der hvor Lumia har dets største problem er på apps. Lumia anvender Windows Phone Store, og du kan derfor ikke installere Android apps eller iPhone apps på din Lumia. Og da der er så få der har en Lumia telefon, gider udviklerne af apps ikke udvikle apps til Lumia.
De mest fundamentelle apps findes ganske vist til Lumia. Således kan du få Facebook, Facebook Messenger, Twitter, MobilePay, Netflix og ofte også din Netbank ind på Lumia. Men disse apps bliver ofte opdateret sjældnere end til iPhone eller android og fungerer ofte også langsommere og dårligere.
Hvis du har Netflix og anvender den sammen med Chromecast, kan du her f.eks. ikke anvende din Lumia til at caste en film op på dit TV. Det skyldes at Chromecast ikke er understøttet til Lumia, så det må du gå glip af.
Så er der nogle apps, som f.eks. Instagram, hvor du må leve med at der kun findes en betaversion eller en generisk udgave af denne app. Det giver en langsommere og dårligere app og ofte fyldt med en masse reklamer. Har du en iPhone eller Android, kan du ofte tage et billede og lægge det direkte på Instagram. Det virker ret dårligt i den generiske udgave af Instagram til Lumia.
Så hvis du kun har brug for en telefon til at ringe, skrive og gå hurtigt på internettet, så er Lumia et godt valg. Men hvis du også anvender en del apps, herunder Facebook og Instagram en del, så bør du vælge et bedre produkt, som f.eks. iPhone eller en Samsung Galaxy som din næste mobiltelefon.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x