Installer Linux ved siden af Windows 10

Selvom du har installeret Linux ved siden af Windows 10, er det ikke sikkert at du får valgmuligheden mellem Windows og Linux når du starter op. Se mere om hvorfor her.
For nyligt installerede jeg Linux Mint ved siden af Windows 10, på en gammel computer. Den gamle computer var ny nok til at have UEFI, så installationen af Linux blev gjort med en live USB nøgle, der var gjort UEFI klar. Alligevel bootede computeren direkte op i Windows da jeg startede computeren op bagefter. Den eneste måde jeg kunne få GRUB (den valgmenu hvor du kan vælge mellem Linux og Windows) frem var ved at holde ESC inde og bede om bootmuligheder.
Men efter at have spurgt nogle Linux-kyndige folk i et Linuxforum, fandt jeg en løsning til hvordan Linux kunne installeres, så GRUB kom frem hver gang computeren startede op. Det der er det vigtige, er nemlig at du under installationen vælger Windows Boot Manager partitionen som den partition, hvor GRUB bootloaderen skal installeres.

Dette gør nemlig, at computeren fremover vil starte op i GRUB, når du starter computeren. Her får du valget mellem at starte Windows 10 eller starte Linux.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x