Indskudsgrænse for Aktiesparekonto hæves

Som en del af Finansloven for 2023 hæves indskudsgrænsen for Aktiesparekontoen gradvist frem mod 2026.

I dag kom der et flertal bag årets finanslov. Det er SMV-regeringen der er blevet enig om Finansloven sammen med Radikale, SF, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Det er Finansloven 2023 de er blevet enig om med noget forsinkelse, da det er blevet udskudt grundet Folketingsvalget.

Som en del af Finansloven beslutter politikerne at grænsen for Aktiesparekontoen skal hæves. Hidtil har grænsen været 106.600 kroner, men nu vil indskudsgrænsen blive hævet til 135.000 kroner som en del af Finansloven. Det vil ske gradvist frem mod 2026.

Aktiesparekontoen er en konto med aktier og visse værdipapirer som alle danskere må oprette. Der er det omtalte maksimum for hvor mange penge der må skydes ind på kontoen, og dermed bruges til at købe værdipapirer for. Men den andel værdipapirer der købes skal der kun betales 17% skat af, hvilket er en del mindre end hvad der ellers betales af værdipapirer. Kontoen blev i sin tid oprettet for at tilskynde danskerne til at investere i værdipapirer.

Der er i 2024 afsat 21 millioner kroner, i 2025 afsat 22 millioner kroner og i 2026 afsat 25 millioner kroner til at hæve indskudsgrænsen på Aktiesparekontoen. Derfor vil det allerede fra 2024 være muligt at sætte flere penge ind på Aktiesparekontoen.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x