Hvornår bliver renten sænket igen?

Flere familier er hårdt presset på økonomien grundet den høje rente. Her er hvad vi ved om hvornår vi kan forvente renten bliver sænket igen.

For tiden kan man se mange opslag fra folk der fortæller at de snart ikke kan klare meget højere renter og snart må gå ud og sælge deres hus. Renten er virkelig også steget meget de seneste år, men desværre har vi formentlig ikke nået toppen endnu. Inflationen er stadig meget høj, selvom inflationen er på vej ned, og det betyder også at renterne skal længere op.

Renten i Danmark er styret af den europæiske centralbanks rente. De har selvfølgelig ikke meldt ud endnu hvornår de har tænkt sig at sænke renten igen, men nogle analytikere spår at det tidligst vil blive sænket i 2. kvartal 2024. Det er muligt vi snart ser toppen, så de heller ikke vil hæve renten mere, men så vil de formentlig holde renten i ro for at vedblive med at holde et pres på inflationen.

Også den amerikanske centralbank har ikke tænkt sig at sænke renten foreløbig. Her forventer vi tidligst at renten vil blive sænket fra midten af 2024.

Selvom hverken ECB eller Federal Reserve sænker deres rente er det muligt at den danske Nationalbank enten selvstændig vil sænke den danske rente eller lade være med at følge en renteforhøjelse fra ECB. Det skyldes at det går godt med den danske økonomi, hvor specielt medicinalindustrien har medvind for øjeblikket, og derfor kommer der pres på kronen ift. at holde fastkurspolitiken.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x