Hvornår bliver der Folketingsvalg næste gang?

Der kommer snart Folketingsvalg igen. Læs her om hvornår det mest sandsynlig bliver.

Sidste gang der var Folketingsvalg var den 5. juni 2019. Ifølge Grundloven skal der være Folketingsvalg senest hver 4. år, så det betyder at næste Folketingsvalg senest skal være den 5. juni 2023.

Men så længe behøver vi med stor sandsynlighed ikke at vente. Det Radikale Venstre har truet Regeringen med at vælte den, hvis ikke de senest udskriver Folketingsvalg til Folketingets åbning til efteråret, dvs. den 4. oktober.

Der er tradition for at valgkampe ofte er tre uger, hvilket betyder at næste Folketingsvalg så senest bliver den 25. oktober. Det er ganske vist ikke nogen fast regel, men tror næppe De Radikale kan leve med en længere valgkamp, hvis Mette Frederiksen venter med at udskrive valg til den 4. oktober.

Der er mulighed for at Mette Frederiksen udskriver valg inden den 4. oktober. Dette kunne især styrkes af at Mette Frederiksen måske stadigvæk vil have lidt “magt” ved selv at få lov til at bestemme hvornår hun trykket på valgknappen. Men efterhånden er der ikke lang tid til den 4. oktober, så hun skal nok til at skynde sig.

Det er derfor mest sandsynlig at vi har afholdt et Folketingsvalg inden den 25. oktober i år.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x