Hvad er WordPress?

WordPress er verdens mest populære CMS, der kan anvendes til at lave hjemmesider og blogs. Et CMS står for Content Management System, og er altså et system hvor du kan lave hjemmesider med. Med WordPress bliver det så let som at skrive i Word. 
WordPress stammer tilbage fra 2003, hvor det blev skabt af Matt Mullenweg og Mike Little. Oprindeligt var det meningen at WordPress skulle være blogging software, som man kunne installere, og så nemt komme igang med at blogge.
Det er det også. Men WordPress er MEGET MERE end blogging software. I dag findes der et hav af plugins og temaer til WordPress, der gør det muligt at tilpasse fuldstændig, så man kan bygge nøjagtig den hjemmeside man har lyst til.
WordPress er opensource og fuldstændig gratis. En del af de plugins og temaer der findes til WordPress er også gratis – og får du brug for mere kan du købe plugins masser af steder eller måske få udviklet et.
Det geniale ved WordPress er altså at du kan bruge det uden overhovedet at kunne programmere. Du installerer det blot, og så udvider du det med plugins og temaer. Altsammen bare med et klik med musen. Skal du skrive et nyt indlæg, foregår det i en let editor, der ligner Word. Så kan du finde ud af Word, kan du også finde ud af WordPress.
WP1
Faktisk er WordPress så let, så hele 25% af alle hjemmesider i dag er bygget på WordPress! Du finder altså ikke et andet system der er mere populært.

Hvad kræver WordPress?

For at du kan få WordPress, skal du som det første have et webhotel og et domæne. Her vil jeg klart anbefale at du vælger Unoeuro, når du skal købe et webhotel. De er nemlig både billige, stabile og har en god support. Og så har de daglig backup og FTP adgang, så du altid har mulighed for at flytte din blog et andet sted hen.
Hos Unoeuro får du et webhotel og et domæne til under 200 kroner pr. år. Webhotellet koster under 10 kr. pr. måned og domænet 45 kroner pr. år. Så kan det næsten ikke blive billigere.
Når du skal bestille webhotellet, skal du bestille et PHP webhotel hos Unoeuro. Det skyldes at WordPress er programmeret i PHP og det derfor kræves.
Når webhotellet er købt, kan du herefter installere WordPress med 1 klik fra Unoeuro’s kontrolpanel. Her klikker du på 1-click og herefter på WordPress. Så udfylder du formularen og klikker Installer. Så går der lidt tid, og så er du klar til at komme igang med din nye WordPress hjemmeside.

Findes der andre CMS?

WordPress er ikke det eneste CMS der findes. Der findes f.eks. også Joomla eller Drupal, der er henholdsvis dem der kommer på 2. og 3. pladsen. Men de har altså kun en markedsandel på ca. 1-3% til sammenligning med WordPress’ markedsandel på 25%. Og det skyldes at WordPress er lidt lettere at gå igang med og at det er så udbredt.
Hvis det er en webshop du søger, er WordPress også et udemærket valg. Her kan man nemlig installere det plugin der hedder Woocommerce, som netop er et webshop system. Men det vil jeg komme ind på i en senere artikel.
Derfor synes jeg da bare du skal komme igang. Få købt et webhotel og domæne, og installer så WordPress. Så er du igang.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x