Huawei har udviklet deres eget OS – i tilfælde af de bliver lukket ude af Android og Windows

Huawei og USA krydser klinger, og det har fået Huawei til at lave deres eget operativsystem (OS). Et operativsystem der kan erstatte Android og Windows, hvis USA tvinger Google og Microsoft til at blokere for Huawei.

Hvis Huawei bliver boykottet af Microsoft og Google, så er de klar til at erstatte Windows og Android med deres eget styresystem. De har simpelthen gjort et styresystem klar til at rulle ud, i tilfælde dette skulle ske.

Huawei er nemlig blevet blandet ind i handelskrigen mellem USA og Kina, og USA beskylder Huawei for spionage. Senest har USA udtalt at de ikke vil dele så meget efterretningsmaterale med lande, hvis IT infrastruktur er bygget af Huawei. Senest har Danmark valgt at Huawei ikke skal bygge det kommende 5G netværk, men i stedet Ericsson.

Udover at vi ved Huawei har et styresystem klar, ved vi ikke så meget. De har stadig valgt at beholde Android som standardsystem på deres mobiltelefoner. Dette skyldes dels at deres eget OS endnu ikke er lige så godt som Android og dels at der findes ikke så mange apps til denne platform.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x