HTML5 tutorial 9 – Få din hjemmeside på internettet

I dette afsnit skal vi se nærmere på hvordan du får din HTML hjemmeside på internettet. 
Nu har du lært HTML, og kan derfor lave en hjemmeside bygget op i HTML. Nu er det derfor på tide at få hjemmesiden op på internettet, og det vil vi kigge på i dette afsnit af HTML5 tutorial’en.
Du kan sagtens lave hele din HTML-hjemmeside på din computer. Dette skyldes jo at HTML er et clientside programmeringssprog, og derfor kan køre direkte i din browser. Men skal den ud på internettet, skal du finde et sted at placere dine html-filer. Dette gør du på et webhotel.
Der findes mange billige webhoteller, men den jeg har bedst erfaring med er Unoeuro. Her koster et webhotel kun ca. 112 kroner for et helt år. Webhotellet er der hvor du skal uploade dine html filer til. Herudover skal du købe et domæne til, og her koster et DK domæne 45 kroner pr. år. Med andre ord får du en hjemmeside til under 160 kroner pr. år.
Egentlig har du kun brug for at have en webserver der understøtter HTML. Der findes godt nok nogle der kun gør det, men jeg vil anbefale at du vælger en der også understøtter PHP og MySQL, ligesom den du kan købe hos Unoeuro. Med tiden vil du måske udvide din hjemmeside, så den også er bygget i PHP og så er det jo bedst at dit webhotel allerede understøtter det.

Sådan får du et webhotel

Først går du til Unoeuro’s hjemmeside. Her indtaster du i feltet for oven det domæne du gerne vil have og klikker enter. Det kan være andreasandersen.dk eller et tilsvarende domæne du indtaster. Når du klikker enter tjekker Unoeuro om domænet er ledigt. Er det det, kan du købe det.
Udover domænet skal du som sagt have et webhotel. Her vælger du bare at tilknytte et bronche webhotel til dit domæne. Herefter gennemfører du betalingen, der inkluderer 1. års leje af domæne og webhotel og herudover et oprettelsesgebyr. Hvis du anvender rabatkoden “T9YPAC” ved bestilling får du gratis 3 måneder ekstra på dit Unoeuro webhotel.
Efter du har købt og aktiveret dit webhotel kan du begynde at uploade dine HTML filer. Du vælger blot “File Manager” ude i menuen og uploader alle filerne her. De skal uploades i den mappe der hedder “public_html” og forsiden på domænet skal hedde index.html for at blive indlæst.
I sidste afsnit af denne HTML5 reflekterer vi over hvad næste trin nu er. Det oplagte er nemlig at få lært nogle nye programmeringssprog, der kan gøre dig til en avanceret webudvikler.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x