HTML5 tutorial 8 – Nye HTML5 tags

Nu har vi været igennem de vigtigste ting i denne HTML5 tutorial. Nu er det tid til at se nærmere på nogle af de nye ting i HTML5. 
HTML5 kom i oktober 2014 og er den 5. version af HTML. Der var mange nye interessante ting med, og det har ført til at HTML5 allerede nu er så godt som standard. Jeg vil ikke komme ind på hvordan de nye tags anvendes, da det er en tutorial for sig, men blot lige nævne dem her.

Nye input-typer

En del af de input-typer vi gennemgik under formularer er nyheder i HTML5. Før var man nødt til at behandle valideringen af data i det PHP script der skulle behandle dataene.

Medier i HTML5

En af de større ting der kom i HTML5 var muligheden for at behandle medier direkte i HTML5. Der kom nemlig følgende nye medie tags:

  • video
  • track
  • source
  • audio
  • embed

Med dette kan man i HTML indsætte videoer og lyd direkte i HTML dokumentet. Noget man før skulle bruge Flash til. Det er nok også en af grundende til at Flash er ved at uddø.

Grafik

Der kom også nogle tags der kan gøre det nemmere at behandle grafik i HTML, som for eksempel at lave vektor tegninger.

  • canvas
  • svg

Dette er nok nogle af de mest markante ændringer i HTML5. Det kan måske synes som forholdsvis få ændringer, men i virkeligheden er en del af dem revolutionerende.
Nu har du været igennem en hel tutorial med HTML og hvis du har øvet dig, burde du være klar til at lave en hjemmeside. Derfor vil vi i næste afsnit se nærmere på hvordan du får hjemmesiden på internettet.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x