GETTR – Alternativ til Twitter

GETTR er et nyt mikroblogging socialt netværk, der er rettet til folk som søger et alternativ til Twitter. Læs mere om hvad målgruppen for netværket er her.

For nylig faldt jeg over endnu et alternativ til Twitter – GETTR. Det udsprang sig af nyheden om at nogle Twitterbrugere med kontroversielle holdninger blev smidt ud af Twitter, for at misinformere om COVID-19, og nu meddelte at de var flyttet til GETTR i stedet. Min første tanke var, hvorfor vælger de ikke Mastodon i stedet, som også giver mulighed for mere selvkontrol.

Jeg spurgte ude på Mastodon, og en af de bedste forklaringer jeg fik var, at målgruppen for GETTR formentlig ikke ville passe ind i Mastodon. Fordi selvom Mastodon er et decentralt netværk, hvor du får mulighed for at hoste din egen del af netværket, så ville deres holdninger med stor sandsynlighed gøre at de ville blive blokeret af flere Mastodon instanser.

Nå, men jeg satte mig for at oprette en GETTR profil og undersøge hvad det var for noget. Den kan du finde her, og du er velkommen til at følge mig derinde.

GETTR minder meget om både Twitter og Mastodon. Du har en simpel profil og kan lave miniindlæg med op til 777 tegn. De kaldes ikke for Tweets, men simpelt bare for Posts og på samme måde retweeter du ikke, men reposter.

Én fordel jeg fandt ift. Mastodon var, at du her faktisk kan reposte en post med en kommentar, ligesom du også kan på Twitter. Det kan du ikke på Mastodon, hvilket jeg ofte mangler.

Men ellers er netværket udemærket. Jeg synes der mangler en del danskere der inde, eller andre kendte profiler. Indtil videre har jeg kun fundet netop nogle af de mere kontroversielle profiler, såsom læger der er udstødt af Twitter, for at misinformere. Men måske der kommer flere med tiden.

GETTR er et netværk for folk der har mange af de samme holdninger som Donald Trump. Det blev stiftet af Jason Miller, som var rådgiver for Trump selv, tilbage i juni 2021. Den officielle lancering var den 4. juli 2021. Begrundelsen var netop det her med, at de følte at Twitter, Facebook og andre store kommercielle netværk lukkede munden på folk der havde alternative holdninger. Dem ville de skabe et netværk for.

Donald Trump er ikke på netværket. Han stiftede som bekendt Truth Social, som endnu ikke er kommet til Danmark. I modsætning til GETTR har Truth Social haft svært ved at slå igennem, og er blandt andet bandet fra Google Play for at overskride deres retningslinjer. GETTR er tilgængelig både på Google Play og App store.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x