Foodman – husker du det gamle spil?

Husker du det gamle læringsspil fra 90’erne om sundhed? Det hed Foodman og var udgivet af Kræftens Bekæmpelse.
Hvad bruger mest energi? Løbe, Stå, Cykle, Sidde eller ligge? Det var et af de mange spørgsmål du kunne få i det gamle retrospil fra 90’erne der blev kaldt Foodman. Det var et simpelt og hyggeligt spil, der lærte børn at spise sundt og motionere.
Det blev udgivet i 1987 og 1994 af Kræftens Bekæmpelse, men er desværre ikke genudgivet siden. Men nu har du chancen for at spille det igen.
Spillet blev lavet for at lære folkeskoleelever om sund mad. Figuren var en smiley, og han skulle løbe rundt i supermarkedet, hvor han bliver forfulgt af emsige kunder, glider i fedtklatter, jages af lagkager og marcipanbrød. Samtidig skal han holde sig sund, slank og motionere for at overleve.

Download Foodman

Først skal du downloade selve spillet Foodman. Spillet blev i sin tid udgivet gratis og kunne frit kopieres. I dag betragtes det nok som Abandonware, og er lagt ud på nogle hjemmesider, hvor det kan downloades.
Download Foodman her
Herefter skal du installere en DOS emulator. Til Mac kan du installere Boxer og til Windows og Linux kan du installere DOSbox. Begge dele er gratis og altså en DOS emulator, der kan køre Foodman.

Start spillet op

I Boxer trykker man på “Import a new game” og vælger så FOODMAN mappen. Så starter spillet op og første gang trykker du på “Foodman.bat” for at starte spillet op. Efterfølgende starter det automatisk.

Nedenunder kan du se en Youtube-video, hvor du kan se hvordan Foodman virker.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x