Fedora 31 er udkommet – Se nyhederne her

I går udkom næste version af linuxdistributionen Fedora. Se nyhederne her.

Fedora er en af de linuxdistributioner der er afledt af Red Hat linux, og har gennem tiden også været meget populær. På min seneste Top 20 liste over Linuxdistributioner optræder den på 8. pladsen.

Distributionen blev i sin tid skabt som en ikke-kommerciel version af Red Hat. Red Hat er en af de tre store tidlige linuxdistributioner, sammen med Suse Linux og Debian Linux. Men den blev mere kommerciel med tiden, og så gik nogle udviklere ud og skabte Fedora, som var frit men var baseret på Red Hat. Og det er dem der nu har udgivet version 31.

Iblandt nyhederne er Fedora Toolbox, som kan skabe en Workspace sandkasse, der kan bruges til forskellige udviklingsforsøg. Herudover indeholder den GNOME 3.34, hvilket gør ydelserne noget bedre. Du kan også finde Python 3 i denne udgivelse.

Ligesom blandt andet Ubuntu, begynder Fedora også at droppe support for 32-bit versionen, så du fremover skal bruge 64-bit.

Du kan downloade Fedora 31 fra GetFedora.org, og her skal du vælge Fedora Workstation, hvis du vil have desktopversionen. Hvis du i forvejen har Fedora 30, vil du få en notifikation og så kan du gennemføre opdateringen i GNOME Software app.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x