Easee går i betalingsstandsning

Ladeboks-producenten Easee betaler ikke længere deres leverandører og leder nu efter nye investorer der skal give 1,3 milliarder i ny kapital.

I 2021 havde den norske ladeboks-producent Easee en omsætning på hele 1,4 milliarder norske kroner og et resultat før skat på 500 milliarder norske kroner. De havde 500 ansatte og solgt og solgt over 700.000 ladestandere. Firmaet fik priser og havde store målsætninger om at nå at installere 5 millioner ladestandere inden 2025 og været ledende inden for ladeboks-producenter i Europa inden da.

Sådan er det ikke mere, fordi nu er Easee ude i store problemer. For nylig fik de et salgsforbud i Sverige, og både i Norge og Holland holder man skarpt øje med producenten. Den sag er endnu ikke afklaret, og imens er salget gået i stå i flere lande.

For at det ikke skulle være nok, ser det ud til at Easee er i økonomiske problemer. De har i hvert fald indført et betalingsstop der gør at deres leverandører lige nu ikke får betaling. Samtidig leder de efter nye investorer som skal give mere kapital i virksomheden. Op imod 1,3 milliarder norske kroner. Det skriver det norske dagblad Dagens Næringsliv.

Mens Easee er i problemer, går det godt hos konkurrenterne. Et af de mest oplagte alternativer til en Easee ladeboks er en ladeboks fra Zaptec. Og de har fordoblet deres produktion i år, og forsøger at rekrutere en del af Easee’s tidligere medarbejdere. Easee fyrede nemlig 138 af sine ansatte i marts på grund af sagen.

Easee har indsendt dokumentation for at deres ladebokse er sikre nok til de svenske sikkerhedsmyndigheder, og vi afventer nu deres afgørelse. Såfremt de svenske myndigheder fastholder salgsforbudet, kan Easee risikere at det breder sig til hele EØS samarbejdet i Europa, hvilket vil gøre deres problemer endnu større. Imens mister flere forhandlere og kunder tilliden til ladeboksene, og Easee kan derfor være i risiko for at ende i en konkurs.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x