E10 og E5 – Ny benzin fra januar 2020

Fra januar 2020 kommer benzinen til bilen til at skifte navn til E5 og E10. Du skal tjekke om din bil kan køre på E10. Se her hvordan.

Hvis du er bilejer, skal du snart vende dig til at der kommer nye benzintyper i stedet fra de gamle. Fra nytåret bliver der nemlig blandet Bioethanol i benzinen, hvilket får dem til at skifte navn. Det skriver Drivkraft Danmark, der er Benzinstationernes brancheorganisation.

E10 betyder at der er blandet 10% Bioethanol i benzinen og E5 at der kun er blandet 5% Bioethanol. E5 svarer til normal Oktan 95 fra i dag, men der vil altså nu komme en E10 hvor der er 10% Bioethanol i. E5 har eksisteret siden 2010 og har hidtil blod heddet “Oktan 95”, men nu kommer der altså to typer af Oktan 95.

Det er vigtigt at være opmærksom på om din bil kan tåle E10, fordi det er ikke alle biler der kan det. Hvis du hælder E10 på en bil der ikke kan tåle det, risikerer du at bilens pakninger og belægninger bliver hurtigere slidt op.

Som udgangspunkt kan alle biler fra 2011 og frem tåle E10, fordi det er et lovkrav. Hvis du har en ældre bil er du dog nødt til at tjekke om den kan tåle det. Du kan på denne liste tjekke om din bil kan tåle det.

Drivkraft Danmark oplyser ikke om der vil være prisforskel på E10 og E5 benzin.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x