Nu dør Adobe Flash endelig

Adobe har meddelt at deres videoplugin Flash ikke længere vil blive udviklet fra 2020. Dermed ser det endelig ud til at det vil blive fjernet fra alle browsere.
Flash er det browserplugin der tidligere gjorde det muligt, at se video på mange hjemmesider. Herudover blev det brugt til at skabe imponerende grafiske effekter på hjemmesider. Siden er blandt andet HTML5 udviklet, der også giver mulighed for at implementere video på hjemmesider.
De seneste år har de fleste hjemmesider skiftet til andre teknologier, som HTML5, WebGL og WebAssembly. Få hjemmesider har dog bevaret flash, og de skal nu finde en ny teknologi. Flere browsere har også begrænset understøttelsen af Flash, herunder Google Chrome. Så der var ikke rigtig nogen vej udenom, at stoppe udviklingen af Flash. Der er simpelthen kommet bedre teknologier.
Flash har især været kritiseret for at gøre internettet langsomt fordi det bruger mange ressourcer. Det har også været kritiseret for at bruge for meget batteri, og for flere gange at have grove sikkerhedshuller, som dermed også gør internettet usikkert.

Spil på Facebook baseret på Flash skal skifte teknologi

Flere spil på Facebook er udviklet udfra Flash, og her har Facebook meddelt at de nu må skifte teknologi til HTML5, for stadig at kunne køre på Facebook. Det ser altså derfor ud til at Facebook allerede nu forbedrer sig på en fremtid uden Flash.
Udviklerne af de mange forskellige flash applikationer må derfor nu igang med at konvertere til en ny teknologi. Deadline for konverteringen er 2020, men mange browsere vil yderligere begrænse understøttelsen af Flash, så det er en god ide at være forberedt i god tid.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x