Det ser sort ud for SAS

Når konkursprocessen for SAS er overstået, kan det ende med at SAS bliver afnoteret fra Børsen og de store tabere bliver aktionærerne.

SAS har været i krise i årevis, og hver gang det var ved at gå konkurs blev det reddet af den danske og den svenske stat. Kigger man på aktiekursen de seneste fem år har den kun gået en vej og det er nedaf. Det er mildest talt en meget dårlig investering aktionærerne har gjort, næsten uanset hvornår de har købt SAS aktierne. Aktuelt er kursen helt nede på 0,23 DKK pr. aktie.

Aktuelt er SAS under konkursbeskyttelse i USA i det man kalder for en Chapter 11 proces. Lige nu har SAS behov for at skaffe over 6 milliader kroner i ny kapital, og de vil derfor ansøge den amerikanske konkursdomstol om tilladelse til at påbegynde denne proces. Da SAS både har haft behov for betydelige nedskrivelser i gælden og behov for en del kapital, vil der være yderst lidt tilbage til kreditorerne. Aktionærerne prioriteres lavere end kreditorer, så forventningen er at der ikke vil være noget særlig i værdi til aktionærerne.

Det er uvist hvad det ender med, men der går spekulationer om hvorvidt der vil ske en tvangsindløsning af de eksisterende aktier til en meget dårlig pris, og så vil SAS blive afnoteret fra børsen.

Det forventes at konkursprocessen for SAS vil være afsluttet i andet halvår af 2023.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x