Dårlige rygter om Fisker Ocean er ude

Den første Fisker Ocean blev for nylig leveret i Danmark, men sidenhen er der kommet flere dårlige rygter ud om den nye elbil.

For nylig kunne Fisker med deres direktør Henrik Fisker i spidsen stolt meddele at den første Fisker Ocean nu var leveret i Danmark, og at resten snart kommer ud til de mange der har forudbestilt den nye elbil. Herudover er bil nummer to angivelig også leveret. Sidenhen er det så kommet frem, at det er ikke helt almindelige kunder der har fået leveret deres forudbestilte Fisker Ocean. Den første elbil blev nemlig solgt til danskeren Jackie Philip, der selv er medejer af Fisker Inc, og den anden elbil er solgt til Henrik Fisker selv.

Samtidig med leveringen af de første to biler og de rosende ord fra deres ejere, så går der nu rygter om at Fisker Ocean har store softwareproblemer, og at dette forsinker leveringen af elbilerne til de 65.000 kommende ejere der har forudbestilt den. Det er Bloomberg der har skrevet om dette, og de fortæller at Fisker Ocean har softwareproblemer der gør at den kun kører med en basisudgave af softwaren, som så begrænser elbilens hastighed. De fortæller også at problemerne kan tage måneder at løse, og at den første elbil er på vej tilbage til fabrikken i Østrig for at blive fikset, fordi den ikke kan køre.

Fisker Inc selv benægter at der er softwareproblemer, og de fortæller at de vil gennemføre en softwareopdatering OTA, dvs. uden at bilen skal på værkstedet. Også både Henrik Fisker og Jackie Philip har dementeret artiklen fra Bloomberg og fortæller at bilerne kører fint.

Jackie Philip har til Børsen fortalt at hans nye Fisker Ocean er den bedste bil han nogensinde har haft og kører helt perfekt. Det er dog svært at betragte erfaringerne med den nye elbil som neutrale fra Jackie Philip og Henrik Fisker, når de selv begge har interesser i at fremme salget af elbilen.

Der er kommet en vis hype over den nye Fisker Ocean, hvor det kan være svært at vurdere om bilen er overreklameret eller faktisk er en fantastisk elbil. Vi må afvente og høre på erfaringer og tests fra flere kunder, før der kan siges noget endeligt. Men en ting der kan være værd at vide om Fisker er at de tidligere har haft et plugin-hybrid bilprojekt der blev et flop. Før han styrede Fisker Inc havde han nemlig en anden bilproducentvirksomhed der hedder Fisker Automotive. De producerede tilbage i 2011-2012 en plugin-hybrid bil ved navn Fisker Karma, hvor produktionen endte med at blive stoppet, fordi virksomheden gik konkurs. Konkursen skyldes bl.a. nogle tekniske og finansielle problemer, og i 2014 blev konkursboet af Fisker Automotive så opkøbt af nogle kinesiske investorer. Efterfølgende blev virksomhedens navn omdøbt til Karma Automotive, som fortsatte med at sælge Fisker Karma under navnet Karma Revero. Nedenunder kan du se hvordan Fisker Karma så ud.

Der er dog ingen grund til at frygte at Fisker Inc går konkurs på nuværende tidspunkt. Softwareproblemer er de ikke den første bilproducent der døjer med, og bilprojektet har fortsat en del opbakning. Den bedste måde Fisker kan stoppe de dårlige rygter er nok ved at komme igang med at levere bilerne til kunderne, så de selv kan prøve hvor gode elbilerne er.

3.5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x