Circle K afskaffer kundekort – men indfører Mastercard

Hvis du har et Circle K kundekort, vil det snart ikke virke mere. Circle K vil nemlig have du skifter til deres nye Mastercard.

Fra den 1. februar 2020 kan du ikke længere bruge Circle K kundekortet. Det er et kundekort, der udover at være et benzinkort også har kunnet bruges til at købe varer i de mange Circle K tankstationer. Med kundekortet har du kunnet få 45 dages kredit og rabat på benzin.

Det er ikke kun en fordel for kunden, men i særdeleshed også for Circle K. De får jo masser af data for dine handlevaner når du bruger kundekortet. Data som de kan bruge til at målrette markedsføring, og dermed sælge flere varer.

Samtidig er der en tendens til at hvis en kunde har et kundekort, vil de sikkert relativt tanke oftere der end andre steder. Circle K er derfor meget interesseret i at du får et kundekort hos dem, men ikke hos deres konkurrenter.

For nogle år siden indførte Circle K et alternativ til deres kundekort. Alternativet var at du kunne koble dit Dankort til deres kundeklub, så du kunne få de samme fordele, når du bruger dit Dankort. Altså bortset fra de 45 dages kredit. Men nogle ønsker fortsat at have et særskildt kundekort, blandt andet fordi det jo holder benzinudgifterne adskilt fra andre udgifter på din konto.

Nu kommer der et Mastercard

Nu har Circle K skrevet ud til deres kunder, at kundekortet bliver afskaffet efter den 31. januar 2020. Det betyder at alle de kunder der har et kundekort her, ikke vil kunne bruge det fra 1. februar.

Til gengæld vil de gerne fortælle dig, at de nu har et mastercard du kan få. Et særligt Circle K mastercard, der udgives i samarbejde med SEB kort bank.

Circle K siger selv at kortet giver de samme fordele, men der er dog små forskelle. Med det gamle Circle K kundekort fik du op til 45 dages rentefri kredit. Det betød at at hvis du købte noget den 21. i måneden, ville dette først blive opkrævet den 1. to måneder efter. Hvis du købte noget den 19. i måneden ville dette blive opkrævet den 1. måneden efter.

Med det nye kort får du op til 30 dages kredit. Det betyder at hvis du køber noget den 21. i måneden får du regningen en måned efter, men hvis du køber noget den 19. i måneden falder betalingen dagen efter.

De 30 dages kredit er rentefri. Det vil sige hvis du betaler hele saldoen ind på betalingsdagen, bliver du ikke opkrævet renter. Der er heller ikke noget årligt kortgebyr.

Du får en rabat på benzin på 13 øre pr. liter. Det svarer til lidt over 5 kroner, hvis du tanker en 40 liter tank fuld.

En fordel ved det nye mastercard er, at det i forhold til kundekortet også indeholder en chip og kan betales med kontaktløs.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x