Apple frigiver OS X El Capitan

Apple har netop frigivet næste opdatering til deres Mac styresystem, kaldet OS X El Capitan. Opdateringen er fuldstændig gratis.
En af de vigtigste opdateringer, er at styresystemet bliver væsentligt hurtigere. Dette vil brugeren mærke, når de forsøger at åbne apps. Dette kan godt tage en krig i dag, men skulle blive væsentlig hurtigere med OS X El Capitan.
En anden nyhed er at det nu bliver muligt at køre to apps ved siden af hinanden i et split view, så man kan arbejde i to programmer samtidig. Dette er også noget der kendes fra Windows 10, så der er ingen tvivl om at Apple forsøger at konkurrere med Windows 10.
Noteapp’en i Mac er også blevet opdateret, så det nu blandt andet kan indeholde billeder. Herudover bliver ens noter delt med alle Apple enheder.

Hvad med problemer med WiFi?

Der er derfor ingen tvivl om at det kan være en god ide at opgradere til denne version. Vi må også håbe at Apple har fået gjort noget ved det WiFi problem der er set ved de seneste OS X opdateringer. Dette har gjort at WiFi’et er stået af efter 10-15 sekunder, hvis man logger på et WPA2 krypteret netværk.
Dette har blandt andet ramt Syddansk Universitets (SDU) studerende, der kæmper med at få universitetets WiFi til at virke på deres Mac. SDU har hidtil løst problemet midlertidligt med et fix, som de studerende skulle installere, men det ville jo være bedre hvis Apple løste WiFi problemet.
IT-service fra SDU anbefaler også at de studerende endnu ikke opdaterer deres Mac, før det er testet om El Capitan også har WiFi problemet og hvis det har, at der er lavet et nyt fix.
Problemet med fix-løsningen, er dels at det er omstændigt at skulle installere dette hver gang styresystemet opdaterer og dels at der på et tidspunkt kan komme en opdatering, hvor man ikke kan lave et fix.
Så blot en opfordring til Apple: Løs problemet med WiFi på Mac!

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x