A14 chipset – Hvad er det?

Den kommende iPhone 12 kommer formentlig til at indeholde et A14 chipset, der skulle være noget af en monster CPU. Se her hvad vi ved om den.

Qualcomm har formået at lave en chipset, der kan slå Apple’s nuværende CPU A13, der bl.a. findes i iPhone 11. Derfor er der store forventninger til den kommende chipset fra Apple – A14 – der forventes implementeres i den kommende iPhone 12. Eftersigende skulle A14 være så kraftfuld, så der også går rygter om at den bliver implementeret i en Mac.

Den nye 5 nm A14 chipset skulle kunne performere 15% hurtigere end forgængeren og bruge 30% mindre strøm end de 7 nm chipset der findes i A13 og Snapdragon 865. Dette opnås netop ved at formindske størrelsen fra 7 nm til 5 nm. Der går også rygter om at A14 vil være en octacore, sammenlignet med A13 der er en hexacore processor.

Det er endnu ikke bekræftet at iPhone 12 vil indeholde A14, men der er lækket nogle billeder af A14 af en leaker konto på Twitter ved navn Mr. White. Udover den bedre performance siges den nye chipset også at have 5G indbygget, hvilket vil gøre iPhone 5G kompatibel.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x