Vil Google Assistant blive nedlagt til fordel for Bard?

Google er igang med at flytte medarbejdere fra at arbejde med Google Assistant til at arbejde med AI chatbotten Bard. Vil Google Assistant blive nedlagt i fremtiden?

Google har travlt med at få lanceret og udviklet deres AI chatbot Bard, nu hvor ChatGPT og Bing Chat stjæler deres markedsandele. Derfor har de også flyttet en del medarbejderressourcer fra Google Assistant til Bard, for at få udviklet deres AI chatbot hurtigst muligt.

Det har fået nogle til at spekulere i om Google kunne finde på at lukke Google Assistant ned. Google Assistant er Google’s assistent, som er integreret i Android, telefoner, højtalere og mange forskellige produkter. Derfor kan folk der har købt disse ting risikere at de holder op med at virke på et tidspunkt, hvis Google nedlægger deres assistent.

Men hvorfor skulle Google nedlægge Google Assistant? Fordi de aldrig har haft overskud på Google Assistant og tjent penge på det. Fordi de ikke har lanceret nye produkter i et stykke tid. Fordi de har udgifter med drift af servere til assistenten, som de har selvom ingen betaler et abonnement for at bruge assistenten. Og fordi Google har en lang forhistorie med at lukke produkter ned. Hvem husker for eksempel ikke Google Plus?

Jeg tror ikke Google kommer til at lukke Google Assistenten ned. Men mon ikke Google Assistenten på et tidspunkt bliver opdateret med en Bard-version af assistenten, som så kommer til at fungere med højtalerne? Det ville i hvert fald være trist for alle dem der har købt højtalere, lyspærer, låse og gardiner som virker med Google Assistent.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x