VKontakte – Et russisk socialt netværk

VKontakte eller bare VK er et af de mere populære sociale netværk i Rusland. Jeg tjekker i denne artikel netværket ud.

Jeg tester af og til nogle af de nye sociale medier, der kommer frem. Denne gang ville jeg tjekke VKontakte ud, som er et russisk socialt netværk. Ifølge Wikipedia skulle netværket i august 2018 have over en halv million brugere.

Netværket har også en mobil app, men den har jeg ikke testet i denne omgang.

Oprettelse af profil

Når man skal oprette en profil på VKontakte udfylder du navn, køn og fødselsdagsdato. Du kan også logge ind med Facebook, hvorved VKontakte støvsuger informationerne fra din Facebook profil.

Du bliver så bedt om at bekræfte med din mobiltelefon. Man indtaster sit mobilnummer, hvorved man bliver ringet op og skal angive de sidste 4 cifre af det telefonnummer der ringer op. Dette er angiveligt for at beskytte mod for mange spambrugere.

Så bliver du bedt om at indtaste diverse oplysninger såsom ønsket password, e-mailadresse, land, by og hvor du er uddannet. Lidt svarende til hvad Facebook vil have dig til at oplyse. Herefter bliver du logget ind og VKontakte ser nu således ud:

Det ligner næsten en tro kopi af Facebook. Jeg uploader et profilbillede og ender så med en lidt skrabet profil, som jeg selvfølgelig kan udfylde mere, og som du kan se her. Som du se kan man også få en personlig VK adresse til din profil.

Det interessante er at du kan faktisk i indstillinger skifte sproget på VK til dansk.

Dine venner på VK

Jeg startede så med at se om nogle af dem jeg følger på Twitter også var til stede på VKontakte. Her finder jeg kun to af dem jeg følger på Twitter, der også er til stede her.

Man kan også logge ind på Google eller Facebook og tjekke dine venner ud her. Det har jeg ikke prøvet endnu.

Der er umiddelbart såvidt jeg kan se ikke så forfærdelig mange danskere på VK. Det ser derfor ud som om netværket primært anvendes af russere.

Der gik dog ikke lang tid fra at jeg havde oprettet profilen til jeg fik en venneanmodning, som jeg i første omgang valgte at acceptere. Det fremgik dog hurtigt at det lignede en spamprofil med letpåklædte kvinder, som også tidligere har floreret på Facebook.

Danskere på VK

Jeg har fundet nogle offentlige danskere på VK, som du kan finde her:

Samlet set er det nemt at oprette en profil på VKontakte, men der er ikke så mange man kender. Det er nok mere anvendeligt for russere at benytte netværket, da mange russere i forvejen er derinde. Men generelt ligner VKontakte til forveksling meget Facebook, og det er nok også meningen med det.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x