Undgå at klikke på disse videoer på Facebook

Der florerer lige nu en virus på Facebook der spreder sig gennem Facebook Messenger gennem en video fra dine venner. Klik ikke på filmen.

For tiden spredes der en Facebookvirus gennem Facebook Messenger. En virus af samme type er set før, men der er desværre mange der bliver ramt. For nylig fik jeg også den tilsendt, og derfor har jeg valgt at dele den her med jer.

Selve virussen ligner en video der bliver sendt fra dine venner. Den kan se således ud:

Bemærk at selve beskeden er på fin dansk og med en clickbait overskrift, som lokker dig til at klikke på den. Men det er når du klikker på den, at du risikerer at få virussen.

Når du får virussen bliver samme besked sendt til alle dine venner, som så klikker på videoen. Dette sker ikke hvis du undlader at klikke på videoen.

Angivelig skulle virussen også installere en browserudvidelse, som fører til at du får vist en masse reklamer på din computer. Og man kan jo kun have fantasi til hvad udvidelsen ellers gør. Overvåger den for eksempel hvad du laver på computeren? Tjek derfor lige dine browserudvidelser ud hvis du har fået udvidelsen, for at se om der er installeret nogle du ikke selv har ønsket.

Hvis du er i tvivl om det er din ven der har sendt videoen, så svar på beskeden og spørg din ven om han har sendt den.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x