Termius – Fin SSH terminal til Windows

Her kan du læse om Termius, der er en SSH terminal du kan installere i Windows.

Jeg har hidtil brugt PuTTY som SSH terminal i Windows, da jeg fik denne anbefalet af andre. Den er sådan set også udemærket, men jeg skulle indtaste brugernavn og password hver gang jeg loggede på en server, og den frøs efter få minutters inaktivitet, så jeg hele tiden skulle genstarte programmet.

Derfor ledte jeg efter et alternativ, og nu har jeg fundet Termius til Windows. Det findes som en gratis version og en PRO version, jeg kører bare med gratis versionen, da den har alt hvad jeg skal bruge.

Det smarte ved Termius er, at når jeg opretter en ny server gemmes der en genvej, som jeg bare kan dobbeltklikke på og så er serveren klar. Det kan man også i PuTTY, men det gik bare hurtigere her. Jeg kan også allerede her angive brugernavn og password, og så sørger Termius for at jeg er logget på som root eller et andet brugernavn jeg vil bruge. Og så fryser den ikke undervejs.

Herudover synes jeg også den er meget rar at bruge. Den har mørke farver, er i fuld skærm og kan ligge i baggrunden til jeg har brug for den.

En anden fordel er også bedre muligheder for at bruge genvejstaster. Fx. bruger jeg CTRL+SHIFT+C for at kopiere og CTRL+SHIFT+V for at indsætte. I PuTTY skulle jeg holde CTRL og højreklikke for at kopiere og bare højreklikke for at sætte ind, hvilket er lidt unaturligt for mig.

Så hvis du leder efter en SSH klient til Windows, så prøv Termius. Den har jeg haft gode erfaringer med.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x