Stifter af Easee Jonas Helmikstøl forlader posten

En af stifterne af den norske opladerproducent Jonas Helmikstøl forlader posten som direktør, som en del af løsningen til at redde forretningen.

Det er triste tider for den norske producent af opladere til el-biler Easee. Med deres inovative laderobot solgte de for millioner i mange lande verden over, men blev stoppet af den svenske sikkerhedsstyrelse der ikke mente sikkerheden var dokumenteret tilstrækkeligt. Selvom Easee har forsøgt at dokumentere det efterfølgende, er det ikke lykkedes, og nu er salget under pres i mange europæiske lande.

Ingen ved hvad der sker, og om det hele ender med at Easee går konkurs. Hvis det sker, er der risiko for at Easee Cloud også stoppet, hvilket vil gøre store dele af laderobotten ubrugelig. En konkurs er ikke helt usandsynligt, fordi virksomheden har måttet fyre mange medarbejdere og har kæmpet med betalingsstandsning og behov for at skaffe ny kapital.

Der er nu lavet en redningsplan, som forhåbentlig skal få virksomheden gennem krisen. En del af den plan er at Jonas Helmikstøl stopper som direktør i virksomheden. Han var en af stifterne af virksomheden, og må nu se sig selv blive smidt af topposten. Han får dog lov til at deltage som almindelig ansat i virksomheden.

Udover degraderingen af Jonas Helmikstøl er det også en del af planen at 200 ud af 350 medarbejdere skal fyres. Desuden skal de eksisterende aktionærer indskyde 60 millioner norske kroner i virksomheden. Det er især Wiski Capital, Dristi Capital og Montin der sammen med stifterne skal indskyde penge i virksomheden.

Nu leder Easee efter en ny til posten som administrerende direktør og ifølge det norske medie DN ventes dette at være på plads til oktober.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x