Sådan ser du størrelsen på en mappe i FileZilla

Af og til har man brug for at vide størrelsen på en mappe i forbindelse med upload til FTP – f.eks. for at se størrelsen på en mappe der ligger på en FTP server. Her viser vi hvordan man gør dette i et af de mest populære FTP programmer – FileZilla.
Andre FTP programmer som f.eks. CuteFTP har en indbygget funktion til at vurdere størrelsen på alt totalt indhold i en mappe. Dette er der ikke i FileZilla og det kommer der formentlig heller ikke. Det skyldes at for FileZilla’s udviklere giver dette ikke mening, da en sådan funktion tager lang tid at beregne.
Det er sådan set korrekt nok, men det løser jo ikke problemet. En ting man kunne gøre var så at downloade hele indholdet fra FTP serveren og så tjekke mappe størrelsen i sit operativsystem.
Men hvorfor tager det så lang tid? Det gør det fordi når du beder om at få vurderet størrelsen på en mappe, så skal den ind og kigge i mappen på alle de filer der ligger i den og lægge filstørrelserne sammen. Hvis så denne mappe indeholder undermapper, skal den gøre det samme for alle disse undermapper. Og deres undermapper. Totalt set kan det altså tage lang tid at beregne størrelsen.
Det nemmeste man kan gøre er at først slå overførsel af køen fra ved Transfer -> Proces Queue, så den er deaktiveret. Så tilføjer du den mappe du vil undersøge til køen.
Herefter begynder den at tilføje alt indholdet i mappen til køen. Dette tager naturligvis noget tid, men den gennemfører ikke køen.
Når dette er afsluttet kan du herefter se den totale størrelse nede i højre hjørne hvor der står Queue: 70 MiB eller lign. Dette er størrelsen på mappen.
Har du flere spørgsmål til denne metode, kan du bare skrive en kommentar.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x