Sådan formaterer du en USB nøgle i Mac med filsystemet NTFS

NTFS er det filsystem alle nyere versioner af Windows anvender, men desværre ikke så understøttet af Mac. Med et lille program kan du alligevel formatere et drev med NTFS.
I Mac kan Drive utility derfor som udgangspunkt kun formatere i Mac’s eget filsystem, ext der anvendes af Linux og FAT der er det gamle filsystem Windows brugte. I dag bruger Windows NTFS, men den kan drive utility som udgangspunkt ikke bruge.
Men for at få denne mulighed, skal du downloade en NTFS driver til Mac. Her er Paragon Driver et godt valg. Denne downloader du og installerer og herefter genstarter du computeren. Herefter vil NTFS også fremgå på listen over filsystemer i drive utility.
Og hvad kan man så bruge det til tænker du nok? Det er også et godt spørgsmål, fordi nyere versioner af Windows kan sagtens læse FAT filsystemer. Men nogle computere kræver at USB nøgler er formateret med NTFS for at du kan boote op i dem, og i de tilfælde er det vigtigt at kunne lave sådan en. Det kan man selvfølgelig gøre i Windows, men hvis din Windows-pc er ødelagt og du har brug for en rescue USB, kan du i stedet lave den på en Mac med denne metode.
 

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x