Regler for tysk p-skive i Tyskland

Når du parkerer din bil i Tyskland så gælder den danske p-skive ikke og du vil få en bøde hvis du ikke har en tysk p-skive.

Det er lidt nogle tåbelige regler, men du kan altså ikke bruge den danske p-skive i Tyskland. Du skal have en tysk p-skive og sætte den op i forruden.

Den tyske p-skive ser anderledes ud. Blandt andet skal du sætte uret frem til nærmeste halve time, ikke nærmeste kvarter. Hvis du parkerer kl 8.04 så skal du altså stille p-skiven til kl 8.30.

Der findes flere måder du kan få fat i en tysk p-skive på. Du kan købe den i Danmark, fx. hos T-hansen. Du kan købe den i Tyskland syd for grænsen til 1 euro. Du kan printe en selv. Eller du kan nogle gange få en gratis udleveret i Padborg ved Region Sønderjylland-Schleswig på adressen Lyren 1 i Padborg.

Hvis du har en elektronisk p-skive er den heller ikke som udgangspunkt gyldig i Tyskland. Jeg har fx. ParkOne, men den p-skive er endnu ikke blevet godkendt af de tyske myndigheder. Så også her skal du have en ny p-skive. Opholder du dig dog meget i Tyskland, kan du dog vælge at købe en altermativ elektronisk p-skive der gerne må bruges i Tyskland. Den kan du købe fra Needit, bl.a. via Amazon eller via deres egen shop.

Hvis du ikke har en tysk p-skive i Tyskland, så vil du få en parkeringsbøde hvilket udgør omkring 20 euro eller omkring 150 kroner. Du kan læse mere om de tyske parkeringsregler her.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Sidsel siger:

Hej Andreas – hvis man har en elektronisk dansk p-skive eks. ParkOne kan man så nøjes med at ligge den tyske p-skive ved siden af eller skal ParkOne fjernes fra ruden, så der kun ligger den tyske?
Vh Sidsel

Andreas Andersen siger:

Hej Sidsel! Som jeg har forstået skal der bare være en tysk p-skive i vinduet, så du behøver ikke fjerne din ParkOne. Mvh. Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x