Recuva – gendan slettede filer?

Jeg fik for nyligt en henvendelse fra én der var kommet til at slette en fil og tømme harddisken og spurgte om hjælp til at gendanne filen. Da det sikkert sker for andre vil jeg lige dele løsningen her. Løsningen er at installere et program der netop kan gendanne slettede filer. I dette tilfælde valgte vi Recuva der er et udemærket program jeg lige her vil præsentere.
Mange tror at hvis de tømmer en papirkurv, så er en fil slettet helt. Men det er den faktisk ikke – den kan bare ikke ses fra styresystemet. Den ligger stadig samme sted på harddisken, og kan kun fjernes ved at blive overskrevet. Til gengæld, hvis den er blevet overskrevet er der intet at gøre.
Først og fremmest hvis du er kommet til permanent at slette en fil, skal du ikke bruge harddisken for meget. Fordi hvis du permanent har slettet en fil er den plads som den ligger på ledig og kan overskrives, hvis du gemmer andre filer. Derfor er det også en god ide at installere Recuva på en anden harddisk. Men er filen ikke blevet overskrevet kan du gendanne den. Du downloader Recuva gratis fra nedenstående adresse:
https://www.piriform.com/
Du kan så scanne en harddisk efter filer der er blevet permanent slettet:
Recuva1
Og så kan du direkte gendanne en fil ved at højreklikke og vælge “Recover highlighted”.
Recuva2
 
Og så simpelt var det såmænd. Vupti så har du filen tilbage på din harddisk.

Hvad nu hvis jeg gerne vil slette en fil 100% permanent?

Et helt andet problem er hvis man har en fil som man faktisk gerne vil have slettet helt – også så den ikke kan gendannes. Her kan jeg anbefale et lille gratis program Eraser der kan klare den opgave. Den overskriver faktisk bare pladsen på harddisken hvor filen ligger, og så kan den jo ikke gendannes. Kan også klart anbefales hvis du har en fortrolig fil der skal slettes helt.
http://www.snapfiles.com/get/eraser.html
 

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Ann Jensen
Ann Jensen
3 år siden

Hej Andreas Andersen, for ca. 3 uger siden kom jeg desværre til at klikke på en mail, der kom fra ‘Post Nord’ – det var det bare ikke, men jeg ventede pakker, så jeg klikkede desværre på den. Har fået renset maskinen, men kan nu ikke få retableret mine dokumenter – hvordan gør jeg ? Jeg kender ikke rigtig nogen, der er pc-mindede og da jeg er på skrabet budget har jeg ikke råd til at betale kr. 400,- + moms, som nogen kræver for at komme og se på min pc. Har du nogen forslag ? Har downloaded CCCleaner… Læs mere »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x