P2P-lån – også kaldet Facebook-lån

I denne artikel vil vi kigge lidt på de såkaldte P2P lån, der i folkemunde også kaldes for Facebook-lån.

De seneste år har der været meget fokus på Kviklån, men det er efterhånden forsvundet efter de fleste kviklån er væk. Til gengæld er der kommet mere fokus på de såkaldte P2P lån, hvor private låner til hiannden. Der er ikke tale om private der kender hinanden, men derimod private der fx. møder hinanden i lukkede Facebook-grupper, hvor der bliver formidlet lån mellem private. Det er også årsagen til at lånene i folkemunde er blevet døbt Facebook-lån, selvom de også formidles via hjemmesider.

P2P står for “peer to peer” og er et udtryk for lån fra en privatperson til en anden privatperson. Det står i modsætning til kviklån, der er B2P lån, altså lån mellem firmaer og private. I nogle tilfælde er der flere der lånet beløbet samlet til den enkelte person, i andre tilfælde er det enkeltpersoner der låner ud.

P2P lån er ikke uden problemer. Mange af dem er lån på det sorte marked, der er helt ureguleret og hvor du får svært ved at gøre noget hvis du bliver snydt. Samtidig kan omkostningerne ved lånene være uhyggeligt høje – meget højere end ved kviklån, som i forvejen havde sat rekorder for ÅOP.

Der går mange historier om Facebook-lån, herunder hvad der kræves for at få lov til at låne penge. Ofte kræves kopier af dit kørekort eller sygesikringskort, og de kræver også at få din privatadresse. Det er heller ikke altid synligt hvad der sker, hvis du ikke kan betale. Der går blandt andet historier om at der dukker nogen op på din adresse, hvis du ikke betaler. At nogen udsættes for trusler, chikane og pengeafpresning.

Den kommende tid vil vi på IT-blogger sætte fokus på P2P lån og Facebook lån. Kender du nogen der har taget et Facebook lån? Skriv gerne din historie nederst i en kommentar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x