Nu kommer der makroer til Google Sheets

Google annoncerer i dag en kæmpe opdatering til Google Sheets, der indfører muligheden for at bruge makroer i Google Sheets. 
I et blogindlæg præsenterer Google i dag en kæmpeopdatering til Google Sheets. Det bliver nemlig nu muligt at optage makroer i Google Sheets, ligesom du kan i de fleste andre regneark, som for eksempel Microsoft Excel. Dette skulle gerne gøre livet lidt lettere i Google Sheets, fordi en masse operationer nu kan automatiseres mere. Samtidig vil det gøre det lettere at skifte fra Microsoft Excel til Google Sheets.
Den nye mulighed for at kunne optage en makro, findes i menuen “Værktøjer”. Du starter bare med at optage, gør så de ting du vil i regnearket, og når du stopper optagelsen gentages alle de ting igen når makroen afspilles efterfølgende. Det vil altså være nemmere at få en makro til at gøre ting, som du gentager konstant i et regneark.
Kigger man i backenden så sker der det, at Google Sheets konverterer makroen til Apps Scripts kode. Det betyder også at hvis noget skal småjusteres, kan du også rette i koden. Du kan finde en introduktion til apps scripts her.
Andre nyheder der også opdateres i dag, er muligheden for at indsætte page breaks, vælge papirstørrelser, gruppere rækker og kolonner og konvertere en celle til en tjekboks. Du kan også gruppere data i en pivottabel efter tidsenhed.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x