Nu køber danskerne for alvor elbiler

Det ser ud til at 2023 er året hvor elbiler for alvor bryder igennem i Danmark. I hvert fald stiger markedsandelen af solgte elbiler markant.

Danskerne har for alvor taget elbiler til sig, ser det ud til. En opgørelse fra De Danske Bilimportører afslører at ud af salget af personbiler i de første syv måneder af 2023, var 31% elbiler. Til sammenligning var dette 21% i år 2022. Der bliver altså solgt markant flere elbiler.

I nedenstående tabel kan du se den markedsandel der er angivet af De Danske Bilimportører, hvis man sammenligner salget for hele 2022 med salget for de første syv måneder af 2023. De andre drivmidler der er angivet omfatter hybrider og mild hybrider.

DrivmiddelMarkedsandel 2022Markedsandel 2023
Benzin45%34%
Diesel10%5%
Elbiler21%31%
Plugin-hybrid24%11%
Andre0%19%

Det overraskende er dog især stigningen i elbiler, og så faldet i både benzinbiler og dieselbiler. Det tyder på at danskerne er begyndt for alvor at købe elbiler, når de skal skifte bilen ud. Indtrykket var lidt anderledes i starten af året, hvor man ikke endnu kunne se et fald i markedsandelen for salget af benzinbiler. Det kan man klart se nu.

Der er også i statistikken kommet repræsentation af hybridbiler og mild hybridbiler, udover plugin hybriderne. Plugin-hybrid bilerne er dem der både kan tankes op med benzin og lades op med strøm, og man har derfor en slags blanding mellem en elbil og en benzinbil. Som du kan se har markedsandelen af disse været faldende, og det er spørgsmålet om de er skiftet til andre hybridformer eller til elbiler. Hybridbilerne kan også køre både på benzin og el, men skal ikke lades op, fordi batterierne lades op af benzinmotoren når den kører, og så skifter den selv imellem at køre benzin og el. Mild hybrid bilerne er en slags støttemotor, hvor el hjælper benzinmotoren, men den kan ikke køre alene på el og skal ikke lades op. Hybrid og mild hybridbilerne ser ud til at fylde mere, men det er uvist hvordan de har talt med i opgørelsen fra 2022.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x