Miracast vs Chromecast – Hvad er forskellen?

En Miracast dongle ligner til forveksling en Chromecast. Men hvad er egentlig forskellen? Se svaret her.

Du skal kigge godt efter, hvis du skal kunne se forskel på en Chromecast og en Miracast. Prisforskellen er til gengæld værd at tage med, idet Miracast enhederne er billigere. Men hvad er egentlig forskellen på de to enheder?

Miracast er en WiFi standard der blev indført i 2012, og en standard for forbindelser mellem enheder og et TV-apparat. Altså med andre ord en standard for nøjagtig det en Chromecast kan. Det er WiFi Alliancen der har vedtaget standarden og den bliver nu mere og mere udbredt.

Ligesom en Chromecast så anvender Miracast HDMI til at forbinde til TV’et og herefter WiFi til at forbinde med enheden. Populært sagt er Miracast et trådløst HDMI kabel, fordi det Miracast gør er at lave et spejlbillede af hvad der sker på enheden og vise dette på TV’et. Det betyder hvis du sætter en video på fjernsynet med din Miracast, så kører det på din telefon samtidig.

Dette betyder altså at Miracast gør ikke præcis det samme som Chromecast gør, hvor det ligesom er selve Chromecasten der overtager signalet og viser det. Hvor du sagtens kan bruge din mobiltelefon efter du har sat noget på dit TV med din Chromecast, så er din mobiltelefon ubrugelig mens du caster noget med Miracast.

Til gengæld har Miracast en anden fordel, nemlig at den også fungerer offline. Den har ikke behov for adgang til internettet for at kunne forbinde to enheder. Det har Chromecast. Det gør det for eksempel nemt at kunne caste en præsentation fra en pc til en projektor eller lign. Eller hvis du bare skal vise billederne du har på telefonen.

Det betyder at hvis du skal bruge enheden til at case film fra Netflix op på et TV, så er det Chromecast du skal vælge. Men skal du bruge den til at vise billeder og lignende fra din telefon, så er Miracast førstevalg.

Det er også vigtigt at være opmærksom på at Apple anerkender ikke Miracast protokollen, men har deres egen Airplay protokol. Derfor virker din Miracast som udgangspunkt ikke med en iPhone.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x