Kinesiske Xiaomi vil bygge Android konkurrent

Den kinesiske smartphone producent Xiaomi pønser ifølge rygter på at bygge et nyt operativsystem til smartphones der kommer til at hedde MiOS.

Xiaomi telefoner vil måske snart droppe Android og komme ud med deres eget operativsystem. Det går der i hvert fald rygter omkring, efter Xiaomi har registreret et varemærke ved navn “MiOS”. Xiaomi er en kinesisk smartphoneproducent, og for øjeblikket bruger disse telefoner Android med et skin ovenpå som har navnet MiUI. Det skin er kendt for sine mange muligheder for at tilpasse telefonen til lige netop dig, men har også været kritiseret for at indeholde reklamer og en del bloatware.

Men hvorfor skulle Xiaomi vælge at lancere deres telefoner med et nyt operativsystem?

Det kan der være flere grunde til. En af dem kan være at de så får mere kontrol over software-delen i deres smartphones, så de lettere kan ændre på designet og de muligheder der findes. De ville så ikke være så afhængige af Google, og det kan der være gode til. Google indførte nemlig pludselige restriktioner for bl.a. Huawei, så de ikke længere fik adgang til Google Play butikken. Fra den ene dag til den anden mistede de en stor del af deres funktionalitet, hvilket kan være meget kritisk. Det var USA der dikterede Google til dette, og det kan være Xiaomi vil forhindre at noget lignende sker. Der er nemlig i disse år tiltagende fokus på at kinesiske virksomheder ikke skal få for meget indflydelse.

Der er dog også store ulemper ved at udvikle et nyt operativsystem. Et af dem er netop at man så mister adgang til Google Play. Dette betyder at man skal lokke udviklerne til også at lancere deres app i deres appstore, og det er ikke så let. Hvem husker ikke Windows på telefoner, hvor man ikke havde adgang til centrale apps. Forestil dig for eksempel ikke at kunne få adgang til eBoks, MitID osv. Det vil mange ikke vælge når de skal købe en mobiltelefon.

Vi ved ikke helt officielt om Xiaomi faktisk vil udvikle deres eget operativsystem, kun at de har registreret dette varemærke. Der går dog rygter om at de så vil lave MiOS som en fork af Android.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x